AcasăSPORTHoria Tecau, cetatean de onoare al orasului Constanta

Horia Tecau, cetatean de onoare al orasului Constanta

Tenismanul Horia Tecau, castigator in proba de dublu mixt de la Australian Open, a primit, luni, titlul de cetatean de onoare al orasului Constanta.

In lipsa sportivului, care va ajunge in aceasta dupa-amiaza la Constanta si va sustine o conferinta de presa la Tenis Club IDU incepand cu ora 17.00, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, i-a inmanat tatalui jucatorului, Romeo Tecau, placheta omagiala si diploma de cetatean de onoare.

„Este o zi mare si in numele lui Horia va multumesc pentru aceasta onoare. Este si o responsabilitate in plus si speram ca la Jocurile Olimpice de Londra sa obtina o medalie pentru a face cinste Romaniei si sportului constantean. Multumesc celor care sustin sportul, pentru ca nu se poate fara astfel de oameni”, a declarat Romeo Tecau.

„Pentru sportul constantean este o zi mare. Horia Tecau este o marca a Constantei. Le doresc tuturor parintilor care isi indreapta copiii catre sport sa aiba parte de astfel de satisfactii”, a spus directorul DJST Constanta, Elena Francu.

Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au castigat proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.

Prezenta lui Horia Tecau in finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui roman din 1979. Ultimii romani ce au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.

author avatar
Ciprian Purice
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger