Cauta

Horia Ivanovici si Cornel Dinu, de la Wellington, „maresalul lui Napoleon”, pana la „teatrul absurd al lui Tanase”

Seara magica de luni la DigiSport, cu Horia Ivanovici (moderator) si Cornel Dinu (invitat prin telefon) intr-o forma ceva mai buna decat Rapid.

Gen de spectacol muzical-distractiv

Discutand, in uvertura meciului de pe „National Arena”, despre victoria repurtata de Concordia Chiajna la Iasi, multumita unui gol marcat de brazilianul Wellington, realizatorul „Fanatik Show” a eliberat, la un moment dat, probabil cea mai mare tampenie zilnica de sport din Romania, anume ca Wellington este si anume „acest maresal al lui Napoleon Ilie Stan”. Misto, doar ca Ducele de Wellington n-a fost maresal, ci feldmaresal. Apoi, n-a fost al lui Napoleon, ci s-a luptat cu Napoleon. Ba chiar l-a mardit pe Imparat, la Waterloo. Ceva mai tarziu, dupa ce Dinamo a framantat Rapidul, moderatotul emisiunii l-a prins la telefon pe administratorul-delegat al „cainilor”. Acesta, realizand retroactiv momentul jenant al situatiei cu Ducele de Wellington, si dorind sa dreaga busuiocul lui Ivanovici, a sfarsit prin a da el insusi cu bata in balta, zicand ca „situatia de fata imi aduce aminte de cartea lui Vintila Corbul, «Caderea Constantinopolului», cand s-au intalnit Timur-Lenk cu Genghis-Khan”.

Cornel Dinu, un om de fotbal care a imbatranit

Toate bune si frumoase, numai ca Timur-Lenk n-avea cum sa se vada cu Genghis-Khan nici macar la o cafea, din moment ce, intre anul in care s-a prapadit Genghis-Khan, si anul nasterii lui Timur-Lenk, spun istoricii, ar exista o mica diferenta de 109 ani. Si mai tarziu, Cornel Dinu s-a declarat sastisit de stampila pusa de presa sportiva duelului Dinamo – Rapid, lansand, din nefericire, un alt „carabus”. „Problema asta cu «derby-ul ranitilor» este, draga Horia, o mostra de teatru absurd, de Constantin Tanase, ceva in genul «De la Nistru pan’ la Tisa/ Tot Romanul plansu-mi-s-a”. Ori, pana si Horia Ivanovici stie ca teatrul pe care l-a facut maestrul Constantin Tanase era unul de revista, nicidecum unul absurd. De altfel, in gandul sau, H.R. chiar a tinut sa-si corecteze convivul, soptindu-i la ureche ca teatrul absurd e capraria lui Eugen Ionesco, cel care a si remodelat versurile lui Eminescu, lansand refrenul „De la Nistru pan’ la Don/ Davai ceas, davai palton”. Sau asta era Tanase?! Hait, ca m-au ametit!

Ultimele stiri

  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Exit mobile version