AcasăRecomandariHoria, campionul campionilor!

Horia, campionul campionilor!

Finala epica la Turneul Campionilor, cu Horia Tecau si Florin Mergea de o parte si de cealalta a fileului. Dupa doua seturi, trofeul l-a ridicat deasupra capului invingatorul din iulie de la Wimbledon!

Tecau si Mergea au avut un juniorat fulminant, cu victorii pe iarba londoneza si finala la Australian Open. Rezultate ce s-au confirmat peste ani, cu ambii dominand in prezent tenisul de dublu.
La Londra, pe O2 Arena, in deschiderea marii finale de simplu dintre Novak Djokovici si Roger Federer au intrat perechile Horia Tecau/Jean-Julien Rojer si Florin Mergea/Rohan Bopanna. Dupa ceva mai mult de o ora de joc si doua seturi parca trase de indigo, primii au terminat invingatori. Setul 1 a inceput cu break reusit de constantean, Tecau si Rojer avand apoi forta de a-si face serviciul (6-4). La fel si in actul secund, cand Mergea si Bopanna si-au pierdut serviciul in game-ul cinci si, chiar daca la 3-4 au dat impresia ca pot face break, n-au mai izbutit pana la final sa recupereze avantajul luat de adversari. Astfel, cu 6-4, 6-4 in ultimul act, Tecau si Rojer se impun la cel mai puternic turneu de tenis din lume fara sa piarda macar un set! „A fost o saptamana incredibila pentru mine. Acesta este turneul la care vor toti sa joace si la care vor toti sa ajunga. M-am bucurat de fiecare zi, de fiecare moment”, a declarat Florin Mergea.

Avem un lider in clasamentul ATP

De la Ilie Nastase incoace nu s-a mai cocotat un roman pe locul 1 in ierarhia ATP de tenis. Chiar daca e vorba de clasamentul de dublu, performanta lui Horia Tecau ramane una uriasa: constanteanul incheie anul 2015 in fotoliul de lider al jucatorilor de tenis!
Perechea Tecau/Jean-Julien Rojer conduce in clasamentul echipelor de dublu gratie victoriei din semifinale, cand cei doi i-au scos din competitie pe marii favoriti, fratii Mike si Bob Bryan. „Rojer si Tecau au pus capat dominatiei fratilor Bryan in tenisul de dublu. Cuplul romano-olandez si-a asigurat locul 1 cu o victorie in doua seturi, scor 6-4, 6-4”, au anuntat oficialii ATP. Trebuie subliniat faptul ca americanii Mike si Bob Bryan au incheiat sezonul pe primul loc de 10 ori in ultimii 12 ani.
„Suntem foarte fericiti ca terminam 2015 pe locul 1”, a declarat Horia Tecau, completat de Jean-Julien Rojer: „Este minunat. A fost un meci foarte greu cu fratii Bryan, dar am muncit mult si ne-am impus. Sa fim numarul 1 mondial este un vis devenit realitate”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger