AcasăSPORTHIZOfrenia ne-a facut de ras in Olanda

HIZOfrenia ne-a facut de ras in Olanda

Vasluiul a pierdut prima batalie cu Twente Enschede din turul III preliminar UCL, dar dincolo de evolutia fricoasa a moldovenilor a iritat atitudinea demna de Spitalul 9 a „dulaului” Viorel Hizo.

Hizo isi stapaneste cu greu iesirile

FC Vaslui a venit in Olanda precum mielul la taiere. Janko a punctat de doua ori, pentru un 2-0 linistitor. Nemultumit de ostilitatile din teren, Hizo si-a pierdut cumpatul, certandu-si jucatorii. Printre tintele „Dulaului” s-au aflat Costin si Papp, pentru usurinta cu care au incasat „galbene”, Canu, pentru luftul din minutul 57, cand a dat pe sub minge la golul de 0-2, si Temwanjera, pentru ratarea uriasa din minutul 71. Iesirile nervoase ale lui Hizo l-au facut la un moment dat pe pe impunatorul Co Adriaanse, antrenorul lui Twente, sa izbucneasca in ras, si ne-au adus aminte de celebrul episod in care Cartu (CFR Cluj), spargea un geam pe St.Jakob-Park din Basel.

I-am scapat sau am scapat?

Wisgerhof (in rosu) a fost in permanenta cu un pas in fata atacantilor vasluieni

Opinia unanima este ca FC Vaslui a ratat o sansa imensa de a rezolva la Arnhem calificarea in play-off-ul UCL, intalnind o echipa cu multi jucatori fara experienta. Antrenorul Co Andrianse a titularizat trei fotbalisti care nu s-au regasit in prima echipa a vicecampioanei Olandei in stagiunea 2010-2011. Acestia sunt fundasii Buysse si Leugers, precum si mijlocasul Berghuis. Belgianul Buysse (24 ani) a jucat pentru Twente doar 14 meciuri in sezonul trecut. Germanul Leugers (20 de ani) are 8 meciuri oficiale in Eredivisie, iar olandezul Berghuis (19 ani) doar 14 minute in campionatul trecut. Pe parcursul jocului de la Arnhem, Adrianse a introdus trei fotbalisti pe cat de tineri, pe atat de neexperimentati: John (19 ani) – doar 316 minute la Twente, Vogelsang (21 de ani), adus de la Go Ahead, unde a disputat 17 partide sezonul trecut si slovacul Rendla (20 de ani), transferat de la Heracles, unde a jucat 10 partide.

Twente, fara patru titulari

Canu (in galben) a pierdut majoritatea duelurilor cu Janko (in rosu)

Twente a abordat prima mansa cu Vaslui fara o serie de titulari de drept. Ne referim la Rosales, Landzaat, Chadli si Ruiz, toti patru in teren la ultimul meci din sezonul trecut, partida decisiva cu Ajax. Primul a fost invoit dupa participarea cu nationala Venezuelei la Copa America, iar ceilalti au fost menajati, probabil pentru Supercupa Olandei, care se va disputa sambata la Amsterdam.

O defensiva a Vasluiului alcatuita din niste comedianti

Bajrami (in rosu), mult prea rapid pentru romani

Deziluziile vasluienilor in confruntarea de pe „GelreDome” din Arnhem s-au numit fundasii de banda, Jovanovic si Milanov, stoperii Pavlovic si Canu, precum si atacantul Temwanjira. Edificatoare pentru prestatia pe alocuri lamentabila a romanilor este autoaccidentarea lui Canu, care a parasit terenul in minutul 60, dupa ce a suferit o intindere a ligamentelor incercand sa nimereasca mingea! Wesley nu a evoluat nici el foarte stralucit, iar Sanmartean, ca de obicei, a avut chef, dar s-a plictisit repede. Singurul fotbalist autentic a fost Adailton. La 34 de ani, brazilianul a facut fata cu brio jocului atletic impus de Twente. A mai impresionat Costin, dar Hizo l-a schimbat cu ineficientul Milisavljevic, in minutul 63, dupa ce ilfoveanul a incasat un cartonas galben. O nota buna si pentru Yero Bello, folosit de antrenorul moldovenilor prea putin si prea tarziu!

Returul, miercuri la Piatra Neamt

Olandezii sunt favoriti pentru calificarea in play-off

Daca meciul tur s-a disputat la Arnhem, revansa de saptamana viitoare va avea loc la Piatra Neamt. Cum arena celor din Vaslui nu este omologata pentru meciuri din preliminariile UCL, moldovenii merg in fief-ul lui “Pinalti”. Partida se va juca miercuri, 3 august, de la ora 20.45 si va fi transmisa in direct de Digi Sport.

author avatar
Flavius Dobrescu
308 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mare antrenor Hizo , se bat deja marile cluburi sa-l angajeze, dar Argentina este cea mai aproape sa-l aibe pe banca,Messi e fericit cand a auzit ca vine Hizo antrenor al Argentinei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger