AcasăSPORTHCM in Liga Campionilor: colosii handbalului vin in Romania!

HCM in Liga Campionilor: colosii handbalului vin in Romania!

Jucatorii de la HCM au dedicat succesul cu Tatran numerosilor fani

Campioana Romaniei la handbal masculin a obtinut, duminica seara, calificarea in grupele Champions League, dar pentru „rechini” abia de acum incepe greul, HCM urmand sa primeasca la Constanta vizita colosilor THV Kiel (Germania) sau Atletico Madrid (Spania).

Jucatorii de la HCM au dedicat succesul cu Tatran numerosilor fani

Condusa de antrenorul macedonean Zvonko Sundovski, HCM a castigat fara probleme turneul preliminar disputat pe teren propriu: 33-22 cu SSV Bozen (Italia) si 26-21 cu Tatran Presov (Slovacia). Repartizata in Grupa B a Champions League, campioana Romaniei are o misiune infernala, in fata lui Stavrositu si compania urmand a sta cateva forte ale handbalului european.

HCM va INFRUNTA THV Kiel, campioana europeana en-titre, Atletico Madrid, vicecampioana europeana, Veszprem (campioana Ungariei din ultimii cinci ani), Savehof (vicecampioana Suediei) si Celje Lasko (campioana Europei in 2004 si de 17 ori campioana a Sloveniei). Chiar si asa, obiectivul HCM-ului este unul clar, minimum locul 4 in grupa si, implicit, calificarea in faza optimilor de finala, constantenii punandu-si mari sperante in pivotul Alberto Val (2,08 metri inaltime), in centrul Dalibor Cutura (vicecampion european cu nationala Serbiei si handbalist trecut pe la Veszprem si Ademar Leon), dar si in cuplul de portari Mihai Popescu – Rudi Stanescu, doi dintre cei mai experimentati goalkeeperi din Europa.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger