AcasăSPORTHategan, arbitru de „Elita”

Hategan, arbitru de „Elita”

Hategan tinteste participarea la Euro 2016

Pentru prima data de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor, Romania are un reprezentant in cea mai importanta categorie.

Hategan tinteste participarea la Euro 2016

Centralul Ovidiu Hategan (35 de ani) a fost promovat de Comisia de Arbitri a UEFA in categoria „Elite”, alaturi de alti sapte cavaleri ai fluierului de pe continent. Romania are doi reprezentanti si in First Category, pe Cristi Balaj si Alexandru Tudor, plus patru in Second Category – Marius Avram, Sebastian Coltescu, Istvan Kovacs si Radu Petrescu, acestea insemnand a doua, respectiv, a treia grupa valorica in clasificarea arbitrilor din Europa.
„Ma bucur sa vad un roman alaturi de cei mai buni arbitri din Europa. E o dovada a stabilitatii din ultima perioada in arbitrajul romanesc, cand nu au existat atatea schimbari ca in anii precedenti. Comisia de Arbitri a UEFA si-a exprimat increderea in arbitrii romani prin delegarea lor, in ultimii doi ani, la competitii importante”, a declarat grecul Kyros Vassaras, seful CCA.
Pe de alta parte, Ovidiu Hategan recunoaste ca, dupa promovarea in cea mai importanta categorie de arbitri de pe continent, se gandeste la prezenta la un turneu final major: „Din grupul «Elite» se vor alege cei care vor oficia la aceste competitii. Avem o sansa si depinde de mine si de echipa mea sa o fructificam. Va trebui sa ne pregatim mult mai bine, sa arbitram mai bine si sa demonstram ca avem valoare pentru aceste competitii”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger