AcasăSPORTHandbalistii romani au fost eliminati din lupta pentru Mondiale

Handbalistii romani au fost eliminati din lupta pentru Mondiale

Jucatorii nostri au trecut rareori de barajul celor din Belarus

Reprezentativa masculina de handbal a Romaniei a fost eliminata inca din prima faza a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Spania, de anul viitor, dupa ce a pierdut, cu 23-28, meciul de ieri, din Belarus.

Jucatorii nostri au trecut rareori de barajul celor din Belarus

Formatia noastra avea de aparat la Minsk un avantaj de trei goluri luat dupa victoria obtinuta, cu 25-22, in turul de la Bucuresti, de miercurea trecuta, dar misiunea s-a dovedit mult prea dificila pentru elevii lui Vasile Stanga, cel care si-a si anuntat demisia dupa meciul retur. Desi Belarusul sta aproape intr-un singur jucator, Siarhei Rutenka, de la Barcelona, gazdele ne-au dominat copios in revansa de la Minsk, lasandu-ne fara speranta. Daca la pauza diferenta era inca una rezonabila, 15-12, Belarus a apasat pe acceleratie in partea a doua si si-a marit avantajul la 21-13 (min. 40) si 23-14 (min. 44).

Formatia noastra a avut o tresarire de orgoliu pe final, cand anonimii Onikiwe si Felici au tinut sa demonstreze ca meritau mai multa atentie din partea selectionerului Stanga, dar a fost prea putin si prea tarziu. Belarus s-a calificat pentru play-off-ul din iunie, dupa ce a castigat grupa cu Romania si Luxemburg. Baietii nostri vor urmari de la televizor turneul final din Spania, acesta fiind primul Mondial pe care il ratam dupa sase ani. Romania a ocupat locul 19 anul trecut, la Mondialul din Suedia, si locul 15 in 2009, cand competitia s-a desfasurat in Croatia.

author avatar
Cristi Ionita
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger