AcasăSPORTHandbal: Romania - Japonia 28-28 (final) Ce rusine!

Handbal: Romania – Japonia 28-28 (final) Ce rusine!

Nationala feminina de handbal a Romaniei a inregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate din istorie, dupa ce a facut egal, 28-28, cu modesta formatie a Japoniei.

Dupa un inceput ezitant de meci in care niponele au condus, cu 3-2, Romania s-a desprins de cateva ori la doua goluri diferenta, dar nu a reusit sa profita de momentul favorabil astfel ca la pauza formatia noastra avea doar un singur gol avans pe tabela, 13-12.

Ca si in meciurile precedente, cu Tunisia si Cuba, Romania a parut mai determinata in repriza a doua si s-a distantat la 23-17 cu 10 minute inainte de final.

Ultima parte a meciului a fost de domeniul SF-ului. Obligata sa atace mai mereu in patru jucatoare, din cauza unor faulturi stupide, Romania a ratat atac dupa atac si Japonia s-a apropiat la un singur gol diferenta, 28-27, cu 40 de secunde inainte de finalul jocului.

Fara Chintoan si Curea, ambele eliminate, Romania a avut atacul, dar nu a reusit sa tina de minge si Japonia a egalat in ultima secunda a meciului.

Astfel s-a scris o noua pagina din istoria neagra a participarii nationalei Romaniei la Mondialul, trupa lui Radu Voina fiind in pericol sa fie carne de tun pentru adversarul din optimile de finala.

Orientativ, Romania a facut egal cu o echipa pe care o invingea cu 37-28 la Mondialul de acum doi ani, din China, si pe care Franta a umilit-o, cu 41-22, acum trei zile.

author avatar
Cristi Ionita
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger