AcasăSPORTHANDBAL: ROMANIA - ISLANDA 22-19 Suntem in faza a doua a grupelor

HANDBAL: ROMANIA – ISLANDA 22-19 Suntem in faza a doua a grupelor

Nationala feminina de handbal a ROMANIEI s-a calificat in faza a doua a grupelor de la Campionatul European din Serbia, dupa ce s-a impus, cu 22-19, in meciul cu ISLANDA.

 

Spre deosebire de intalnirea cu Rusia, din prima runda, cand formatia noastra a inceput in forta si a controlat jocul pana spre final, dar in cele din urma a obtinut doar un egal, contra Islandei, „tricolorerele” au intrat mult mai greu in meci, astfel ca nordicele au facut legea in primele minute.

Islanda a condus si cu trei goluri avans in prima parte a intalnirii, dar efortul incredibil depus de veteranele Aurelia Bradeanu si Ionela Stanca ne-a tinut in meci, iar Romania a preluat conducerea in minutul 20, 11-10.

Rezultatul strans s-a mentinut atat la pauza, 15-13 pentru Romania, cat si in partea a doua a jocului, cand s-a inregistrat un adevarat record, cand niciuna dintre echipe nu a reusit sa marcheze in primele opt minute.

Desi islandezele au revenit de cateva ori pe tabela, in cele din urma plusul de experienta si-a spus cuvantul si Romania s-a impus, cu 22-19.

Gratie acestui succes, Romania si-a asigurat calificarea in faza a doua a grupelor si, implicit, intre cele mai bune 12 formatii ale Continentului, insa elevele lui Gheorghe Tadici au nevoie de un rezultat bun vineri, impotriva Muntenegrului, pentru a putea spera la o eventuala calificare in semifinale. Misiunea se anunta a fi, totusi, una dificila in conditiile in care Muntenegru s-a impus clar in fata Rusiei, in etapa a doua, dupa un meci dominat aproape in totalitate.

author avatar
Cristi Ionita
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger