AcasăSPORTHandbal: Romania bate Cehia si este in optimi la Mondiale

Handbal: Romania bate Cehia si este in optimi la Mondiale

Ada Nechita a inscris doua goluri impotriva Cehiei

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat in optimile de finala ale Campionatului Mondial din Serbia, dupa ce s-a impus, cu 29-23, in meciul cu Cehia din ultima etapa.

Ada Nechita a inscris doua goluri impotriva Cehiei

Desi au avut mai putin de 24 de ore pentru a se recupera dupa un meci infernal cu Ungaria, castigat cu 21-17, „tricolorele” au predat o lectie de handbal in fata unui adversar cel putin incomod precum nationala Cehiei.

Romania a pus stapanire pe joc inca din startul confruntarii, a marcat gol dupa gol, si s-a distantat fara probleme, avand deja 14-7 la pauza. In partea a doua a jocului, Gheorghe Tadici a dat o sansa si jucatoarelor mai putin folosite, iar Romania s-a multumit sa pastreze avantajul de pe tabela, scorul final fiind 29-23 pentru echipa noastra.

In urma acestei victorii, Romania a incheiat pe locul al doilea Grupa D, in spatele neinvinsei echipe a Germaniei, si va juca in optimi duminica, de la 21.15 (ora Romaniei), cel mai probabil cu Polonia.

Interesant este ca, spre deosebire de echipe precum Germania (Susann Muller) sau Ungaria (Anita Gorbicz), care se bazeaza pe cate o singura jucatoare, Romania are atuul grupului, nu mai putin de 13 „tricolore” trecandu-si numele pe lista marcatorilor in confruntarea cu Cehia.

author avatar
Cristi Ionita
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger