AcasăSPORTHANDBAL: Norvegia - Spania este finala Campionatului European

HANDBAL: Norvegia – Spania este finala Campionatului European

Norvegia si Spania s-au calificat, vineri seara, in finala Campionatului European de handbal feminin, turneu final gazduit de Croatia si Ungaria.

Norvegia, marea favorita a competitiei, a trecut in semifinale de Suedia, scor 29-25, la capatul unui meci dominat in mare masura de echipa antrenata de Thorir Hergeirsson.

Spania s-a calificat in finala dupa ce a produs marea surpriza si a reusit sa invinga, cu 19-18, echipa Muntenegrului, campioana europeana en-titre.

Finala dintre Norvegia si Spania se va disputa duminica, de la ora 19.00. Cele doua formatii s-au intalnit in Grupa Principala I, Norvegia reusind sa se impuna, cu 29-26, la capatul unui meci extrem de echilibrat.

Tot vineri seara s-a disputat si finala pentru locul 5, iar victoria a revenit Frantei, care s-a impus, cu 26-25, impotriva Ungariei.

Romania a incheiat pe locul 9 Campionatul European din Ungaria si Croatia, desi in Grupa Principala I a trecut, cu 22-20, de Spania, formatie care s-a calificat in finala mare. Cristina Neagu este una dintre cele mai bune marcatoare de la turneul final, cu 49 de goluri inscrise, iar Paula Ungureanu este unul dintre cei mai buni portari, cu 80 de mingi aparate si 40% procentaj de reusita.

author avatar
Cristi Ionita
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger