AcasăSPORTHamilton vine la Mercedes in locul lui Schumacher

Hamilton vine la Mercedes in locul lui Schumacher

Schumacher si Hamilton nu sunt doi piloti foarte apropiati

Cu trei zile inainte de Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, de la Monza, care va avea loc duminica, Eddie Jordan, analistul BBC si fostul pilot de curse, face o afirmatie socanta: Lewis Hamilton va evolua din sezonul viitor la Mercedes.

Schumacher si Hamilton nu sunt doi piloti foarte apropiati

Desi spera sa bata palma cu McLaren pentru un nou contract, se pare ca Lewis Hamilton nu a ajuns la un numitor comun cu gruparea britanica si este decis sa-si mute domiciliul in Germania, oferta celor de la Mercedes fiind una greu de refuzat.

Eddie a detinut echipa de Formula 1 Jordan Grand Prix intre 1991 si 2005

Conform lui Jordan, nemtii il ademenesc pe Hamilton cu o dublare a salariului actual (n.r. – 20 de milioane de euro pe sezon), britanicul urmand sa incaseze, la Mercedes, 40 de milioane de euro pe an in perioada 2013-2015. La aceasta suma se adauga un bonus de 40 de milioane de euro in cazul in care Hamilton reuseste sa devina campion mondial cu Mercedes. Cei de la McLaren ii ofera lui Hamilton un contract valabil pe cinci sezoane, dar cu un salariu de numai 20 de milioane de euro pe an. Interesant este ca britanicul ar urma sa-l inlocuiasca la Mercedes tocmai pe veteranul Michael Schumacher, nemtii grabindu-i retragerea multiplului campion mondial.

author avatar
Cristi Ionita
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger