AcasăSPORTHamilton pierde 12,5 de milioane de euro dupa victoria din Canada

Hamilton pierde 12,5 de milioane de euro dupa victoria din Canada

Hamilton se gandeste serios daca mai colaboreaza cu McLaren si din 2013

Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1 din 2008, a primit o oferta de prelungire a contractului cu McLaren Mercedes mult inferioara actualei intelegeri, desi pilotul este lider in clasamentul general.

Hamilton se gandeste serios daca mai colaboreaza cu McLaren si din 2013

Doar doua zile s-a bucurat Lewis Hamilton dupa victoria obtinuta duminica seara, in Canada, pe circuitul „Gilles Vileneuve” din Montreal. Aflat la final de contract cu actuala sa echipa, McLaren Mercedes, de care mai este legat pana la sfarsitul actualului sezon, Hamilton a primit o oferta de prelungire a colaborarii mult sub asteptari.

Pilotul de 27 de ani a castigat cate 17,5 milioane de euro pe sezon in ultimii cinci ani petrecuti la McLaren, iar conform noului contract, valabil pentru sezoanele 2013-2017 inclusiv, Hamilton va incasa „doar” 15 milioane de euro pe sezon. Concret, pilotul va suferi o taiere a salariului cu circa 15% daca accepta noul concret, suma totala pierduta urmand a fi de 12,5 milioane de euro. Existau zvonuri conform carora Hamilton ar urma sa incaseze un salariu de 25 de milioane de euro anual conform noii intelegeri, dar Ron Dennis, boss-ul de la McLaren, a precizat ca echipa a fost afectata de probleme financiare si nu-i poate oferi lui Lewis decat 15 milioane de euro pe sezon.

author avatar
Cristi Ionita
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger