AcasăSPORTHamilton da McLaren pe Lotus

Hamilton da McLaren pe Lotus

Hamilton se pregateste sa le intoarca spatele celor de la McLaren

Nemultumit de conditiile oferite de McLaren Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1 din 2008, vrea sa renunte la colaborarea cu legendara echipa engleza.

Hamilton se pregateste sa le intoarca spatele celor de la McLaren

Hamilton este nemultumit atat de conditiile financiare existente, cat si de motorul pus la dispozitie sezonul acesta. Pilotul de 27 de ani mai are contract cu McLaren-Mercedes pana la sfarsitul acestui an, iar conducerea i-a facut o oferta de prelungire ce i-ar provoca lui Hamilton o reducere a salariului cu circa 15%, de la 17,5 milioane de euro la „numai” 15 milioane de euro.

De asemenea, britanicul este nemultumit de calitatile tehnice ale actualului motor „Mercedes FO 108 Z”, Hamilton dand vina pe masina sa pentru rezultatul slab inregistrat la Silverstone, doar locul al optulea. Presa engleza anunta ca Hamilton este in discutii avansate pentru a se muta, cu catel si purcel, plus iubita de serviciu, superba Nicole Scherzinger, la Lotus F1 Team, o alta grupare britanica din Formula 1. Echipa lui Eric Boullier il vrea pe Lewis alaturi de finlandezul Kimi Raikkonen si cauta sa-l ademeneasca pe englez cu un salariu asemanator, 15 milioane de euro pe an, dar si cu promisiunea ca Lotus va avea, din 2013, cel mai performant motor existent in Formula 1. Interesant este ca Hamilton si-a inceput cariera de pilot in 2007, la McLaren Mercedes, luandu-i practic locul lui Raikkonen, cel care tocmai plecase la Ferrari, dupa patru ani petrecuti in Regat.

author avatar
Cristi Ionita
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger