AcasăSPORTHamilton, 41 de curse castigate in Formula 1

Hamilton, 41 de curse castigate in Formula 1

Hamilton, cu un pas mai aproape de un nou titlu in F1

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a castigat, ieri, Marele Premiu al Japoniei, a 14-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat pe podium de compatriotii sai Nico Rosberg (Mercedes) si Sebastian Vettel (Ferrari).

Hamilton, cu un pas mai aproape de un nou titlu in F1

Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a ocupat locul al patrulea, inaintea lui Valtteri Bottas (Williams) si a germanului Nico Hulkenberg (Force India). Pe locurile 7-10 au trecut linia de sosire, in ordine, francezul Romain Grosjean (Lotus), venezuelanul Pastor Maldonado (Lotus), olandezul Max Verstappen (Toro Rosso) si spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso). Autorul unui parcurs fara greseala, dublul campion mondial Lewis Hamilton il egaleaza pe Ayrton Senna la numarul de victorii in Formula 1 (41 de succese fiecare) – si asta chiar pe circuitul unde pilotul brazilian a castigat cele trei titluri mondiale ale sale! Cu cinci curse ramase de disputat, Hamilton are acum un avans de 48 de puncte in fruntea campionatului mondial, fiind greu de crezut ca mai poate fi ajuns de Nico Rosberg.
Altfel, Hamilton si Rosberg au bifat a 8-a dubla a sezonului pentru Mercedes, asta dupa ce, in urma cu o saptamana, niciunul dintre ei nu urca pe podium in Singapore. Urmatoarea etapa a C.M. de Formula 1 va avea loc, la 11 octombrie, la Soci, pe un circuit care va gazdui in premiera Marele Premiu al Rusiei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger