AcasăSPORTHalep vrea sa incheie 2015 pe locul 2!

Halep vrea sa incheie 2015 pe locul 2!

Simona Halep a ingenuncheat-o pe Maria Sarapova in 2015

Ca o confirmare a cresterii valorice aratate anul trecut, Simona Halep a reusit si in 2015 sa ramana in elita tenisului feminin.

Simona Halep a ingenuncheat-o pe Maria Sarapova in 2015

Mai mult, romanca spera sa termine anul pe locul 2 in ierarhia WTA, o performanta nu imposibila daca ne raportam la jocul si rezultatele inregistrate in ultima vreme. Si cum Maria Sarapova, ocupanta pozitiei a treia, se afla intr-o continua recuperare dupa o mai veche accidentare, sansele Simonei cresc simtitor.

Maria Sarapova

Ultimul clasament WTA, dat publicitatii ieri, arata ca Halep si-a consolidat locul 2 gratie semifinalei disputate la US Open. Pe primul loc se mentine americanca Serena Williams (11.501 puncte), in timp ce jucatoarea din Constanta are 6.780 de puncte, cu 985 mai multe decat rusoaica Maria Sarapova, marea absenta a turneul newyorkez. Cele aproape 1000 de puncte care o despart de Sarapova, precum si faptul ca in joc nu mai este decat o singura competitie majora (Turneul Campioanelor), fac din Simona Halep favorita sa incheie 2015 pe pozitia secunda in lume.
Eliminate mult prea repede de la US Open, celelalte romance au cunoscut caderi in ierarhia WTA. Astfel, Irina Begu a coborat doua pozitii si se afla pe 30, Alexandra Dulgheru a coborat un loc (52), iar Andreea Mitu a ajuns pe 79. Doar Monica Niculescu a urcat doua trepte, fiind pe locul 39.

Pe 3 la incasari

In clasamentul incasarilor din turneele WTA pe anul 2015, tot Serena Williams este prima, cu 10,5 milioane de dolari castigate din tenis. Italianca Flavia Pennetta, noua campioana de la US Open, a urcat pe locul 2, cu peste 4 milioane de dolari, iar Simona Halep a coborat pe trei, cu un „maruntis” de 3,5 milioane dolari.

Un „Djoker” de 10

Sarbul Novak Djokovici (foto), liderul clasamentului ATP, a castigat turneul masculin de la US Open, 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 in finala cu Roger Federer. Djokovici s-a impus dupa trei ore si 20 de minute, la capatul unui meci de inalta calitate, care putea fi transat de marele campion din Elvetia, daca Federer nu irosea atat de multe mingi de break (doar 4 din 23 de sanse avute!).
De partea cealalta, trebuie remarcat ca „Djokerul” a ajuns la 10 trofee de Grand Slam, iar in 2015 a cucerit trei astfel de titluri (invins doar la Roland Garros).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger