AcasăSPORTHalep vrea revansa cu Lucic-Baroni

Halep vrea revansa cu Lucic-Baroni

Dupa ce anul trecut a disputat finala, Simona Halep este obligata sa confirme si in 2015 la Roland Garros. Ieri, in primul tur, a trecut de rusoaica Evghenia Rodina, iar mai departe o asteapta intalnirea nu cu o simpla jucatoare de tenis. Mirjana Lucic-Baroni este mai mult de atat, este un manual de supravietuire in viata!

Romanca s-a impus dupa o ora si 16 minute (7-5, 6-4), la capatul unui meci in care a parut ca nu forteaza, apasand pe acceleratie doar in momentele cheie ale partidei. A 91-a, jucatoare a lumii, Rodina (26 de ani) a luat primul game al meciului, dar Halep a stiut cum sa se desprinda la 4-1. Totusi, o relaxare prematura i-a permis rusoaicei sa egaleze la cinci, insuficient, insa, pentru a castiga setul (7-5 pentru Simona). In setul secund s-a mers cap la cap pana la 4-4, cand romanca a fortat – break si apoi serviciu victorios pentru un 6-4 de calificare in turul 2.
In turul urmator, Simona Halep o va intalni pe Mirjana Lucic-Baroni, cea care a eliminat-o anul trecut de la US Open (turul 3/ 6-7, 2-6). „Am fost putin stresata, dar asa e la inceputul fiecarui turneu de Grand Slam. Intr-adevar, am facut cateva greseli prostesti pe care trebuie sa le accept si sa merg mai departe. Totusi, sunt mai puternica din punct de vedere mental, dar si ca joc. Am facut progrese, mi-am imbunatatit mai ales serviciul”, a remarcat Simona Halep la finalul partidei cu Evghenia Rodina.

Desfigurata de propriul tata

Jucatoarea din Croatia (nr. 70 WTA) are o poveste de viata incredibila, in care copilaria i-a fost marcata de abuzurile propriului tata. De fiecare cand pierdea cate un meci la juniori, tatal Marinko o batea ingrozitor, prima corectie fizica (fractura de piramida nazala!) fiindu-i aplicata la varsta de cinci ani. „Mi-a spart nasul. Am sangerat prin toata casa si nu aveam idee ce se intampla, era un soc pentru mine. Dupa aceea au venit si alte batai”, a avut puterea sa povesteasca Mirjana.
Cosmarul s-a sfarsit prin ’98, cand mama Mirjanei si-a luat copiii si a fugit in America. Adversara Simonei Halep era deja un nume in tenis, cucerise in 1997 US Open-ul rezervat juniorilor. Insa viata grea din SUA si teama ca va fi prinsa din nou de tatal bataus au determinat-o in 2003 sa se retraga din activitate. A revenit abia peste sapte ani, iar acum, la varsta de 32 de ani, afirma ca isi doreste un final de cariera cu cat mai multe succese.

Favorita inaintea Serenei Williams

Americanii de la ESPN acorda un mare interes Openului Frantei, dovada urmatorul demers: au consultat mai multi specialisti in tenis (foste glorii si mari antrenori) in legatura cu sansele de a triumfa atat pe tabloul masculin, cat si la fete. Daca la baieti mare favorit este liderul clasamentului ATP, sarbul Novak Djokovici, la fete surprinde plasarea Simonei Halep inaintea Serenei Williams! Cinci voturi din 11 au fost acordate romancei, in timp ce prima sansa o are Maria Sarapova. Cei care merg pe mana Simonei sunt Daren Cahill, Brad Gilbert (considerat cel mai mare antrenor de tenis din istorie!), Chris Evert (18 titluri de Grand Slam!), Pam Shriver si Peter Bodo.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger