AcasăSPORTHalep, victorie la Sydney, dureri la tendon

Halep, victorie la Sydney, dureri la tendon

Halep a avut nevoie de ingrijiri medicale in primul meci pe 2016

Simona Halep a aratat un tenis de mare clasa la Sydney, primul turneu la care ia parte in 2016. Totusi, victoria de ieri, 6-4, 2-6, 6-1 cu Caroline Garcia (Franta), reprezinta singurul motiv de bucurie, caci problemele de sanatate nu par a-i da pace romancei.

Halep a avut nevoie de ingrijiri medicale in primul meci pe 2016

Principala favorita la Sydney (turneu dotat cu premii totale de 687.900 dolari), unde a intrat direct in optimile de finala, Simona s-a impus in fata Carolinei dupa o ora si 53 de minute, meciul fiind echilibrat doar in primele doua seturi. Din cauza accidentarii la tendonul lui Ahile (motiv pentru care nu a jucat la Brisbane, acum o saptamana), romanca a cerut de doua ori interventia fizioterapeutului.
Frantuzoaica Garcia a inceput bine meciul si a condus cu 1-0 si 2-1, dar Halep a egalat de fiecare data, iar apoi a reusit un break, desprinzandu-se la 4-2. La 5-3, Garcia a ratat o minge de break, iar apoi Simona a incheiat primul set cu 6-4, in 43 de minute. Caroline Garcia a condus ostilitatile si in setul secund, avand un game avans pana la 3-2, cand a reusit sa castige pe serviciul Simonei si s-a dus la 4-2. A urmat 5-2 si 6-2, set incheiat in numai jumatate de ora. In decisiv, Simona Halep nu i-a dat nicio sansa adversarei si a adunat punct dupa punct pentru un 6-1 concludent. Romanca va juca azi in sferturile de finala impotriva Karolinei Pliskova, din Cehia, cap de serie numarul 5 la Sydney.

„Au fost cinci minute de durere, cinci minute fara”

La conferinta de presa, Simona a vorbit despre problemele la tendonul lui Ahile. Constanteanca a precizat ca durerile au aparut din senin si apoi au disparut la fel de brusc: „Durerea la tendonul lui Ahile a venit si a plecat, dar nu stiu cand a inceput sa ma doara si nici cand a trecut. A trebuit sa stau concentrata, sa am rabdare si sa incerc sa raman in meci si sa nu ma gandesc prea mult la durere. Si luni, inainte de antrenament, s-a intamplat la fel. Cinci minute de durere, cinci fara. Nu stiu exact ce este, RMN-ul a aratat ca am doar o inflamatie si pot juca tenis”.
Despre tenisul prestat, Halep s-a declarat multumita si a scos in evidenta evolutia din setul 3: „Ma asteptam la un meci greu, deoarece o stiam destul de bine pe Caroline Garcia. Este puternica, loveste mingea cu tarie si are un serviciu bun. Totusi, eu cred ca am fost mai puternica decat ea si asta mai ales in setul al treilea. Am jucat cel mai bun tenis al meu in setul 3”.

Mergea in turul 2, Tecau, acasa

Singura veste buna de pe tabloul masculin de dublu o reprezinta calificarea lui Florin Mergea (foto) in faza sferturilor de finala. Perechea formata din romanul Mergea si indianul Rohan Bopanna a trecut cu 6-7, 6-3, 10-8 de cuplul Denis Istomin (Uzbekistan)/ Henri Kontinen (Finlanda).
Tot la Sydney, principalii favoriti ai probei de dublu au parasit turneul inca din primul tur. Romanul Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer au fost invinsi de australienii Matt Reid si Jordan Thompson, scor 4-6-4, 6-7. Tecau si Rojer, campioni la Wimbledon si invingatori si la Turneul Campionilor, s-au recunoscut invinsi dupa o ora si 36 de minute de doi adversari modesti, clasati pe locurile 155, respectiv 220 in ierarhia ATP de dublu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger