AcasăSPORTHalep sufera de sindromul Nadal

Halep sufera de sindromul Nadal

Halep pare daramata dupa un inceput dezastruos de an

Inca o eliminare prematura pentru Simona Halep de la un turneu la care era creditata ca mare favorita. Romanca incepe sa stranga infrangeri in fata unor jucatoare mult mai slab cotate decat ea.

Halep pare daramata dupa un inceput dezastruos de an

Cu fiecare meci disputat, Simona da rateu dupa rateu, desi la nivel declarativ lucrurile stau excelent. „Am jucat bine, sunt multumita de mine. Asta e viata, mai si pierzi, asa e in tenis…”, este discursul pe care Halep il livreaza de fiecare data cand paraseste din primul tur competitia la care participa. „Ce se intampla cu Simona?”, iata intrebarea care ii macina pe specialistii din tenis. Unii, mai carcotasi, pun esecurile pe seama lipsei de valoare, insa argumentul acesta parca nu sta in picioare in fata unei jucatoare cu finala la Roland Garros si titlu la Indian Wells.
Pe tabloul masculin, intr-o situatie similara il regasim pe Rafael Nadal. Marele campion din Spania nu reuseste sa lege victoriile, are probleme aproape la fiecare partida disputata impotriva unor adversari net inferiori lui valoric.
„Sindromul Nadal”, asa l-au numit oamenii din tenis, loveste si in circuitul feminin, cu romanca Simona Halep victima. La Doha, in Qatar (turneu cu premii in valoare de 2,8 milioane de dolari), constanteanca a pierdut absolut surprinzator in fata Elenei Vesnina, o jucatoare clasata pe locul 118! Halep a avut 1-0 la seturi (7-6) si 4-1 in actul secund, dar n-a fost capabila sa-si conserve avantajul, cedand cu 4-6 si 1-6 ultimele doua seturi. Pe durata partidei, Simona a facut 6 duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost de 55%; de asemenea, si-a pierdut serviciul de opt ori! „A fost un meci bun, am jucat bine pana la set si 4-1. Dupa aceea, n-am reusit sa inchid meciul. Ma simt bine, sunt sanatoasa, asta e cel mai important. Nu pot fi fericita de ce s-a intamplat, dar sunt destul de ok, pentru ca am putut sa joc un tenis destul de bun”, i-a uluit Halep pe jurnalistii prezenti la conferinta de presa de dupa meci.

Monica Niculescu, victorie dramatica in fata Jelenei Jankovici

Tot la Doha, Monica Niculescu (locul 37 WTA) a castigat partida cu sarboaica Jelena Jankovici, locul 20 WTA. Romanca s-a impus in trei seturi, scor 3-6, 6-4, 7-5, dupa 2 ore si 46 de minute de joc. Pe durata partidei, Niculescu (foto) nu a facut nicio dubla greseala, iar procentajul primului serviciu a fost de 80% (dintre care 47% puncte castigate)! Pentru victoria obtinuta, Monica va primi 105 puncte in clasamentul WTA si 29.580 de dolari. In 16-imile turneului, ea o va intalni pe Agnieszka Radwanska, locul 3 mondial.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger