AcasăSPORTHalep si-a cucerit locul in legenda tenisului

Halep si-a cucerit locul in legenda tenisului

Moment unic: dupa trei finale de Grand Slam pierdute, Halep a strans in brate Cupa Suzanne Lenglen

Simona a postat pe Twitter, un mesaj prin care le multumeste tuturor celor care si-au manifestat sustinerea pe retelele de socializare, dupa castigarea turneului de la Roland Garros, primul titlu de Grand Slam din cariera sa, o performanta care nu a mai fost obtinuta de 40 de ani de un jucator roman – ultima care a castigat o finala la Roland Garros a fost  Virginia Ruzici, in 1978.

Moment unic dupa trei finale de Grand Slam pierdute Halep a strans in brate Cupa Suzanne Lenglen

„Cuvintele nu pot descrie cat de fericite au fost ultimele 24 de ore pentru mine. Am citit atat de multe mesaje si postari de pe retelele de socializare care m-au emotionat pana la lacrimi, incat nu pot sa va multumesc indeajuns. Imi cer scuze pentru momentele dificile de pe traseu, dar intr-un final am reusit! Cu multa dragoste, Simo”, este mesajul lui Halep.

Adversarele si presa saluta triumful reginei tenisului feminin

Petra Kvitova, Elina Svitolina, Viktoria Azarenka, Karolina Pliskova, Johanna Konta sau Daria Kasatkina, au avut numai cuvinte de lauda la adresa romancei, in timp ce presa internationala a dedicat spatii largi performantei constantencei. Site-ul WTA scrie ca ”Halep ridica primul trofeu de Mare Slem, la Roland Garros”, ”L’Equipe” vorbeste despre ”consacrarea” Simonei Halep, BBC relateaza ca Simona Halep a castigat ”in cele din urma” primul sau titlu de Grand Slam, iar New York Times scrie ca ”Simona Halep a spart gheata la Openul Frantei, castigand primul sau titlu major”. Totodata ,Washington Post, Gazzetta dello Sport, Marca, Bild, France Presse si Reuters elogiaza performanta numarului 1 mondial.

Ion Tiriac, nemultumit de jocul Simonei

Nu a jucat ca in semifinala cu Muguruza, a declarat omul de afaceri, desi a fost convins ca Simona se va impune in trei seturi: „Este showul Simonei Halep, a jucat un meci modest, dar este meritul ei ca a stat cu adversara. Nu a jucat ca joi. Meritul ei este 300 la suta ca si de data aceasta nu a renuntat aboslut deloc la lupta. Mi-a fost teama inaintea primului set. Am spus ca rezultatul va fi 6-1, 6-2 pentru una dintre cele doua jucatoare. Dar dupa al doilea set, eram convins ca daca Simona va castiga primul sau al doilea game, o sa castige cu 6-0 sau 6-1. Si asa a fost”. Tiriac a urmarit finala de la Roland Garros alaturi de Nadia Comaneci, iar legenda  gimnasticii romanesti a fost prima care a felicitat-o pe noua campioana de la Roland Garros: Este o zi mare pentru Romania, pentru Simona, pentru tenis, pentru Roland Garros. Aveam o presimtire. Venise randul ei. Se spune mereu ca numarul trei este norocos. Era a treia ei finala aici si a reusit. A scris istorie, este primul ei titlu de grand slam. Ce se mai poate spune? Simona Halep a primit felicitari si din partea Ambasadei SUA in Romania si Reprezentantei Comisiei Europene.

author avatar
Bogdan Borcea
297 afisari

2 COMENTARII

  1. Băi, frate, e SLAM sau SLEM? Hotărîți-vă! La fel scria și o colegioasă, ieri. Sînteți atît de bătuți în cap?

  2. Bravo Simona abea acuma esti cea mai buna tenis? mena din lume. Meriti nu o cupa ? ci ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? sa te bucuri si sa te distrezi caci e cea mai tare performanta romaneasca de 9 luni locul 1 si acum castigatoare a cel mai tare turneu din an ? Bravo! SI-MO-NA! SI-MO-NA!SI-MO-NA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger