AcasăRecomandariHalep se odihneste pentru Turneul Campioanelor

Halep se odihneste pentru Turneul Campioanelor

Este drept ca, la editia din acest an a Openului Australiei, favoritii ies din competitie pe banda rulanta, dar parca niciunul n-a pierdut in fata unui adversar atat de slab cotat.

Cu capul plecat, dar cu gandul la o binemeritata vacanta, Simona Halep paraseste Australian Open inca din primul tur

Pentru romani, infrangerea Simonei Halep nu poate insemna decat un singur lucru: devine tot mai clar ca jucatoarea noastra se pastreaza pentru urmatoarele turnee importante, Roland Garros sau Wimbledon. De ce nu Turneul Campioanelor?! La Australian Open, constanteanca a fortat cat pentru un 3-1 in setul doi, dupa care si-a dozat efortul intr-atat de bine incat a iesit… rau. Rau pentru noi, bine pentru Shuai Zhang (locul 133 WTA), amestecat pentru casele de pariuri, dar ce mai conteaza cand toata lumea e multumita?
Nu, pentru Halep nu urmeaza prabusirea, ci doar o binevenita pauza. S-a acumulat multa oboseala dupa atata intrebuintare la Sydney si Melbourne. De altfel, la conferinta de presa, Simona a vorbit relaxata despre esecul in fata unei chinezoaice care acum trei luni voia sa se retraga din tenis: „Sunt cu moralul la pamant, deoarece am fost foarte bolnava cand m-am aflat in Romania. Apoi, am venit aici si am avut probleme la tendon (…) Atat s-a putut, evident ca sunt dezamagita. Dar, este doar o zi, un singur meci. Maine este o zi noua si trebuie sa privesc inainte, sa raman motivata. Mai am multe meciuri, e abia inceputul sezonului”.

La fel ca Virginia Ruzici, in ’79

Ultima data cand s-a intamplat ca favorita  1 sau 2 a turneului sa paraseasca Australian Open inca din primul tur a fost in 1979. Atunci, Virginia Ruzici (managerul de azi al Simonei Halep) pierdea in fata australiencei Mary Sawyer, 6-0, 2-6, 4-6. Romanca era cap de serie numarul 1, iar infrangerea ei a socat tenisul feminin mondial.

Ilie Nastase: „In locul ei, as lua pauza o luna”

Legenda a tenisului masculin, Ilie Nastase o sfatuieste pe Simona Halep sa intre in vacanta dupa Australian Open. Primul lider din istoria ATP crede ca, astfel, romanca si-ar rezolva definitiv si problemele medicale: „Eu, in locul ei, m-as opri, as lua o pauza de o luna, o luna si ceva si as rezolva definitiv problema medicala de la tendonul lui Ahile. Pentru ca acele dureri tot apar! Si e riscul ca starea se poate agrava si nu o sa poti juca o perioada mai lunga de timp. Are un preparator fizic, de ce nu ii spune lucrurile astea? Cum sa te refaci jucand tenis?”.
Referitor la infrangerea in fata chinezoaicei de pe locul 133 WTA, „Nasty” spune ca asemenea surprize sunt perfect normale la inceput de an: „Nu e socant, s-au mai intamplat. In general, la inceput de an,  sunt surprize. Si o sa vedeti ca vor mai fi. In tenis, se mai invata si din infrangeri”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
628 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger