AcasăSPORTHalep se crede noua Zeita de la Montreal

Halep se crede noua Zeita de la Montreal

Victorie la Rogers Cup in orasul Nadiei Comaneci si o revenire in Top 3 WTA. A fost o saptamana de vis pentru Simona Halep, care a incheiat turneul de la Montreal …comparandu-se cu „Zeita”, cea mai mare sportiva din istorie.

La conferinta de presa ce a urmat finalei cu americanca Madison Keys (7-6, 6-3), machidoanca a vorbit despre triumful in Canada: „Este placut ca dupa 40 de ani am castigat aici, la Montreal. E un lucru frumos pentru romani si sunt fericita ca am putut-o face. Imi place la Montreal. Cu toti romanii din tribune, m-am simtit ca acasa”. Frumos gestul Simonei de a face referire la implinirea a 40 de ani de cand Nadia Comaneci primea de sapte ori nota 10 la Jocurile Olimpice, performanta ce i-a adus trei medalii de aur. Insa, Halep omite un lucru: pana la ea, si alti sportivi romani au facut cinste Romaniei in Montreal, ca sa ne referim doar la Lucian Bute, campion la box cu nenumarate meciuri disputate in metropola canadiana.

„Nu a fost cel mai bun tenis al meu”

Altfel, Simona Halep a vorbit despre jocul cu Madison Keys, pe care l-a controlat de la un capat la altul: „A fost dificil pentru mine sa vin de pe zgura pe hard. Dar, daca am incredere, pot sa-mi fac mai usor jocul si sa castig. Nu a fost cel mai bun tenis al meu, deoarece nu am putut sa-l joc. Madison a lovit foarte puternic, stie toata lumea ca eu nu pot lovi mai puternic decat ea, e imposibil la corpul meu si la inaltimea mea. Am incercat sa trimit mingea cat mai departe de ea, sa o fac sa alerge. Cred ca am reusit acest lucru, iar ea a ratat. Planul A era sa incerc sa fiu agresiva, dar a fost imposibil. Stiam ca trebuie sa trimit mingile inapoi si sa nu le lovesc usor, pentru ca ea le poate ataca. Am incercat sa fiu solida pe picioare si sa deschid unghiurile. La asta m-am gandit cand am inceput jocul”.

Favorita 3 la US Open

Pentru US Open (29 august), ultimul Grand Slam al anului, Simona Halep a fost desemnata a treia favorita a turneului. Romanca are de aparat semifinala disputata in 2015, o misiune nu tocmai usoara daca ne gandim la rezultatele inregistrate la Australian Open (eliminata in turul 1), Roland Garros („optimi”) si Wimbledon („sferturi”).
La US Open, mai bine cotate decat Simona sunt Serena Williams (liderul ierarhiei WTA) si Garbine Muguruza.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
690 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger