AcasăSPORTHalep scrie istorie: victorie pentru locul 6 WTA!

Halep scrie istorie: victorie pentru locul 6 WTA!

Simona Halep, bucuroasa dupa o noua victorie la Indian Wells

Romanca Simona Halep, cap de serie numarul 6 si locul 7 WTA, a scris istorie in turneul californian de la Indian Wells, dotat cu premii totale in valoare de 5.946.740 de dolari.

Simona Halep, bucuroasa dupa o noua victorie la Indian Wells

Jucatoarea din Constanta va ocupa, incepand de luni, locul 5 sau 6 mondial, o performanta ce nu a mai fost reusita de nici o jucatoare de tenis din Romania de la crearea ierarhiei WTA, in noiembrie 1975. Prin victoria reusita marti noapte, in optimile de finala ale turneului de la Indian Wells si gratie eliminarii cehoaicei Petra Kvitova in aceeasi faza a competitiei, Halep, acum pe locul 7 WTA, si-a asigurat cel putin pozitia a sasea in clasamentul mondial si mai poate urca pana pe cinci! Cap de serie numarul 6, Simona a trecut in optimile de finala, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, de Eugenie Bouchard (Canada), una dintre revelatiile turneului feminin.

Eugenie Bouchard, cea mai valoroasa tanara jucatoare a lumii

Dintre jucatoarele inca prezente in competitie, numai Jelena Jankovici si Petra Kvitova puteau sa puna in pericol ascensiunea romancei in ierarhia WTA. Jankovici, locul 8 WTA, a trecut si ea in sferturi, dupa victoria in fata Carolinei Wozniacki, insa Kvitova (locul 9) a fost invinsa de slovaca Dominika Cibulkova. Pentru a ajunge pe locul 5 WTA, maximum realizabil la Indian Wells, Simona Halep trebuie sa aiba cel putin acelasi parcurs in competitie ca Jankovici!

Spirlea a fost varful, pe 7

La 24 februarie, Simona Halep a ocupat in premiera locul 7 in ierarhia mondiala, egaland cea mai buna clasare a unei sportive din Romania, performanta realizata de Irina Spirlea in 1997. Women’s Tennis Association, asociatia jucatoarelor profesioniste de tenis, a luat nastere in 1973, la Londra, iar prima ierarhie oficiala a fost publicata la 3 noiembrie 1975. WTA reuneste astazi peste 2.500 de sportive din 92 de tari, care concureaza anual in 54 de turnee WTA si patru Grand Slam-uri, cu premii totale de aproximativ 120 de milioane de dolari.

Eugenie Bouchard, speriata de forta Simonei

Este considerata revelatia circuitului feminine, lucru de care s-a convins si Simona Halep. Totusi, dupa meci, canadianca Eugenie Bouchard s-a aratat speriata de forta romancei: „Simona a fost foarte, foarte puternica. Ma asteptam sa intalnesc o jucatoare buna, dar nici chiar asa… Cred ca Simona are o defensiva excelenta, asta e arma ei secreta. Chiar pune presiune pe adversar sa termine punctual”.

Comparata cu Federer si Nastase

Victoria Simonei Halep este apreciata intr-un material publicat de revista „Tennis Magazine”, in care jucatoarea noastra este comparata cu Ilie Nastase si Roger Federer. „Halep are miscari mai natural, in timp ce jocul lui Bouchard pare invatat. Romanca e mai calma, are o prezenta consistenta pe terenul de tenis. E cu siguranta croita diferit fata de celebrul sa conational, Ilie Nastase. Spre deosebire de Bouchard, Halep nu a discutat deloc cu antrenorul sau, schimbarile de tactica parand sa vina intuitiv, din mintea unei jucatoare cu un mare IQ tenisistic. In concluzie, Simona e calma si eleganta, iar daca ne ghidam dupa modelul lui Roger Federer, ar trebui sa devina cea mai buna din lume”.

Importanta turneului de la Indian Wells

Competitia de la Indian Wells (California, SUA), cea mai mare dupa cele de Grand Slam, este de categorie Premier Mandatory si are premii totale de aproape 6 milioane de dolari. Castigatoarea acestui turneu este recompensata cu un milion de dolari si cu 1000 de puncte WTA. Tabloul principal de simplu cuprinde 96 de jucatoare, cu 32 de capi de serie.  Meciurile se disputa pe hard la Indian Wells Tennis Garden, o baza sportiva de 360.000 de metri patrati, cu o arena centrala de 16.100 de locuri, a doua din lume din punct de vedere al capacitatii, dupa Arthur Ashe Stadium, de la Flushing Meadows, New York.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger