AcasăRecomandariHalep s-a cuplat cu Tecau

Halep s-a cuplat cu Tecau

Daca tenisul ar insemna doar locul din clasament, atunci Romania s-ar pregati, in zilele urmatoare, de un nou titlu la un turneu de Grand Slam.

Halep si Tecau, o pereche care poate dinamita proba de dublu mixt la US Open

Si asta fiindca la US Open vor face pereche impreuna, pentru prima data, doi campioni. Este vorba despre Simona Halep, a doua jucatoare a lumii, si Horia Tecau, proaspatul campion de la Wimbledon (proba de dublu). Nume cu greutate in tenisul profesionist mondial, Halep si Tecau exceleaza fiecare pe felia sa, dar niciodata n-au incercat sa joace impreuna. Buni prieteni inca din copilarie, cei doi constanteni s-au „combinat” pentru proba de dublu mixt de la US Open, ultimul turneu de Mare Slam al anului. In ultimele zile, Simona si Horia au fost vazuti impreuna antrenandu-se in complexul de la Flushing Meadows, astfel ca o colaborare intre ei nu mai surprinde acum pe nimeni. De altfel, cu cateva luni in urma, Horia Tecau afirma: „Simona mi-a promis ca, intr-o buna zi, vom juca impreuna”. Pentru Romania n-ar fi o premiera castigarea unui Grand Slam la dublu mixt. A reusit-o Tecau in 2012, la Australian Open, pe vremea cand facea pereche cu olandeza Bethanie Mattek-Sands, una dintre cele mai valoroase jucatoare din circuitul de dublu.

Despre participarea pe tabloul de simplu, Simona Halep a declarat ca poate continua rezultatele bune inregistrate la Toronto si Cincinnati: „In primul rand, ma simt bine fizic, asa ca am incredere ca pot sa mai fac meciuri bune. Am facut antrenament de dimineata pentru ca e posibil sa joc la ora 11.00 (n.r. – ora 18.00 in Romania) si trebuie sa fiu adaptata”. Simona se declara bucuroasa ca a urmat sfatul antrenorului Darren Cahill, acela de a lua o pauza competitionala de patru saptamani dupa turneul de la Wimbledon: „Darren a facut o treaba buna cu mine, ma simt mai relaxata, cu mintea mai odihnita, iar acum imi place foarte mult sa joc tenis, ceea ce reprezinta lucrul cel mai important pentru mine”.

Nick Bollettieri: „Simona are tot ce-i trebuie”

Nick Bollettieri (foto) este o legenda in acest sport, de numele academiei sale legandu-se cateva dintre cele mai apreciate cariere, atat tenisul masculin, cat si in cel feminin. Iar atunci cand „Old Nick” caracterizeaza pe cineva, vorbele sale capata greutate. De cateva cuvinte din partea lui Bollettieri a avut parte si Simona Halep: „Stau pe 5th Avenue (n.n. – important bulevar din New York) si pe cine credeti ca vad? Pe Simona Halep! Fata asta are tot ce-i trebuie pentru a fi una dintre cele mai bune! Darren Cahill (n.n. – antrenorul Simonei Halep) a facut o treaba fantastica”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger