AcasăSPORTHalep, razboi la New York

Halep, razboi la New York

Sfert de finala incendiar la US Open, cu Serena Williams si Simona Halep de o parte si cealalta a fileului. „Este cel mai asteptat meci de la ultimul Grand Slam al anului”, spun specialistii in tenis de peste Ocean. Presa americana e nerabdatoare sa o vada la lucru pe supercampioana Serena in fata celei mai puternice adversare de pana acum. Jocul romancei incanta, emana forta si incredere, iar asta ingrijoreaza staff-ul liderului WTA.

Interesul urias din jurul acestei adevarate finale i-a adus fata in fata si pe cei doi antrenori. Australianul Darren Cahill si francezul Patrick Mouratoglou au fost pusi la aceeasi masa de organizatorii US Open, iar interviul rezultat este absolut fabulos. Fiecare a vorbit despre punctele forte ale jucatoarei sale, dar a caracterizat si adversara de miercuri.

  • Darren Cahill (50 de ani) este considerat un maestru al strategiei in tenisul profesionist. De-a lungul carierei, i-a mai pregatit pe Andre Agassi si Leyton Hewitt, cu ambii bifand locul 1 in clasamentul ATP
  • Patrick Mouratoglou (46 de ani) a facut campioni din Marcos Baghdatis si Grigor Dimitrov, iar in circuitul feminin a mai lucrat cu Anastasia Pavlyuchenkova si Yanina Wickmayer

„Simona a avut un traseu mai greu”

Spre deosebire de Serena Williams, Simona Halep a trebuit sa invinga jucatoare mult mai bine cotate ca sa ajunga in „sferturi” la US Open. Evident, Darren Cahill n-a ratat prilejul de a-i reaminti lui Patrick ce nume a eliminat eleva sa: Simona a avut un traseu foarte greu. S-a duelat cu Flipkens, Safarova, Babos si Suarez Navarro. Cu spanioloaica trebuia sa joace agresiv, sa nu stea in spate si sa controlez terenul, ceea ce a si facut. In plus, a servit foarte bine si a avut lovituri puternice. Este concentrata, joaca fiecare punct la maximum si are mintea la joc. Stia ca trebuie sa joace bine la US Open si i-a crescut increderea foarte mult, mai ales in ultimele 3-4 luni”.

De partea cealalta, Mouratoglou o vede pe Serena „absolut impresionanta. Nimeni nu intelege cum de este atat de motivata. Nici eu nu cred ca inteleg. Lumea crede ca eu o motivez, dar ea face asta singura. Este ceva ce vine din interiorul ei, crede ca poate obtine orice vrea”.

Cahill: „Romanii au un «foc» interior”

De ce strica Simona cateva rachete atunci cand este nervoasa si reactioneaza parca necontrolat? Australianul Cahill a incercat sa le explice americanilor cum sunt romanii: „Intr-o lume perfecta, nu mi-ar placea ca Simona sa se enerveze si sa arunce racheta. As vrea sa-si tina emotiile in frau. Dar, ea este romanca si romanii au un «foc» interior. Simonei ii place sa se exprime. Sunt de acord cu asta, dar imi doresc sa nu lase starea de nervi sa continue pe mai multe puncte. Si, da, trebuie sa ii dam mai multe rachete!”.

Patrick Mouratoglou, impresionat de jocul lui Halep

Despre Simona Halep a vorbit si Patrick Mouratoglou. Antrenorul Serenei o vede pe romanca la cel mai inalt nivel al carierei, chiar daca acum a coborat pe 5 in clasamentul WTA. „Simona este intr-un moment foarte bun. E increzatoare si periculoasa, are un joc complet si o strategie desteapta. Nu este puternica, fiind mica de statura, dar taie mult unghiurile, sta aproape de linia de fund. Are cateva hibe pe care le putem specula, asa cum este serviciul. Totusi, se misca incredibil de bine in teren, mai ales cand ataca, insa o face mai putin bine atunci cand se apara. Este foarte consistenta si puternica mental”, a declarat francezul.

La randul lui, Darren Cahill crede ca Serena este cea mai buna jucatoare din istorie, „are 22 de Grand Slam-uri castigate. Are cel mai bun serviciu din istoria tenisului feminin si se misca foarte bine. Si forehand-ul si backhand-ul sunt arme excelenta. Simona trebuie sa joace foarte bine, caci Serena nu este de neinvins. Daca Garbine Muguruza si Angelique Kerber au batut-o, Simona de ce sa nu poata!?”.

7-1, scorul intalnirilor directe intre Serena Williams si Simona Halep

„Nu trebuie sa-mi fie teama sau sa am emotii, deoarece nu am nimic de pierdut. Este doar o uriasa provocare. Fizic, ma simt destul de puternica sa o infrunt pe Serena”
Simona Halep

author avatar
Laurentiu Teodorescu
680 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger