AcasăSPORTHalep: Promit un tenis de calitate pe iarba!

Halep: Promit un tenis de calitate pe iarba!

Dupa un sezon dezamagitor pe zgura, incheiat cu o eliminare in turul 2 la Roland Garros (a fost finalista in 2014), Simona Halep declara ca este pregatita sa arate un tenis de calitate pe iarba.

Tinta romancei este Wimbledonul, dar pana atunci isi face incalzirea la Birmingham, un turneu la care urma sa debuteze aseara direct in turul 2, fiind cap de serie numarul 1. Simona le-a aratat englezilor ca nu degeaba este in prezent mai bine cotata (locul 3 WTA) decat fostele campioane Victoria Azarenka sau Jelena Jankovici, principalele rivale la Birmingham.
„E dificil pe iarba, vorbim de un joc foarte diferit fata de zgura. Tenisul pe iarba e cel mai rapid, iar mingea nu sare prea mult. Ma simt ca anul trecut, cand am facut un turneu bun la Wimbledon (n.n. – a ajuns pana in semifinale), de aceea pot spune ca sunt pregatita sa joc tenis de calitate aici, in Anglia”, le-a promis Halep fanilor. Chestionata cu privire la evolutia neconvingatoare pe zgura, constanteanca a explicat: „Am jucat mai agresiv pe zgura fiindca veneam dupa o serie de rezultate excelente pe hard si am vrut sa continui sa joc la fel. Nu mi-a reusit prea bine, astfel ca am revenit la stilul meu obisnuit. Dupa ce am fost eliminata la Roland Garros in turul 2, nu am pus mana pe racheta cinci sau sase zile, doar m-am plimbat prin Constanta cu prietenii si familia. Uneori ai nevoie si de asa ceva”.

Ramane pe podiumul WTA

Conform ultimului clasament WTA dat publicitatii, Simona Halep continua sa ocupe locul 3, cu 6130 de puncte. Daca liderul Serena Williams este la o distanta prea mare pentru a putea spera la locul 1, cehoaica Petra Kvitova poate fi alungata de pe pozitia a doua. Intre cele doua bune prietene sunt doar 760 de puncte, pe care Simona si le poate asigura prin cateva rezultate bune la Birmingham. Nu trebuie uitat ca Kvitova este detinatoarea titlului la Wimbledon, ceea ce inseamna ca are obligatia sa-si apere punctele primite anul trecut!

Naomi Broady, fata rea a tenisului britanic

La primul joc pe iarba in 2015, Simona Halep a intalnit-o pe Naomi Broady (25 de ani), fata rea a tenisului britanic. In urma cu sapte ani, cand abia implinise 18 ani, Naomi a ales sa-si celebreze majoratul postand pe un site mai multe fotografii indecente (foto). Adversara romancei a pozat imbracata sumar si consumand alcool, ipostaze care i-au adus o suspendare de un an si pierderea sprijinului financiar asigurat pana atunci de Federatia Engleza. Chiar daca s-a straduit sa revina in elita tenisului, Naomi Broady n-a reusit niciodata sa intre in Top 100, iar acum se afla pe locul 224 in lume.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger