AcasăSPORTHalep, peste Sarapova in clasamentul WTA pe 2015

Halep, peste Sarapova in clasamentul WTA pe 2015

Romanca Simona Halep isi continua seria de rezultate excelente in SUA, acolo unde joaca numai pe suprafete rapide.

Dupa victoria in fata Kristinei Mladenovici, in turul 2 la Cincinnati, constanteanca a urcat pe pozitia secunda in clasamentul WTA Race, singurul luat in calcul pentru calificarea la Turneul Campioanelor, gazduit de Singapore. Halep a profitat de absenta rusoaicei Maria Sarapova la aceasta competitie, iar daca atinge finala, atunci o depaseste pe marea ei rivala si in ierarhia oficiala WTA.

Pana sa dispute finala, Halep urma sa treaca in „optimi” de nemtoaica Andrea Petkovici, a 17-a jucatoare a lumii. Simona (23 de ani) si Andrea (27 de ani) s-au mai intalnit de cinci ori, romanca avand victorii in ultimele patru intalniri. Petkovici a castigat in 2009 in calificarile de la Bucuresti (6-2, 7-6), in timp ce Halep s-a impus la Nurnberg, in finala din 2013 (6-3, 6-3), in turul doi la Tokyo (7-6, 6-3), in semifinale la Roland Garros din 2014 (6-2, 7-6) si in optimi la Beijing, tot 2014 (7-6, 5-7, 7-6).

In proba de dublu masculin de la Cincinnati, perechea Florin Mergea/ Rohan Bopanna (Romania/ India), cap de serie numarul 5, va intalni in turul doi cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/ Nicolas Mahut. Tot pe terenul 10 si tot in turul doi va juca si perechea Horia Tecau/ Jean-Julien Rojer (Romania/ Olanda), cap de serie numarul 3, care va intalni cuplul Alexander Peya/ Bruno Soares (Austria/ Brazilia).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger