AcasăRecomandariHalep o trimite pe Serena la azil!

Halep o trimite pe Serena la azil!

Chiar daca a fost eliminata in semifinale la Sydney, Simona Halep a aratat un tenis de mare calitate la primul turneu pe 2016, joc ce ii da incredere in vederea participarii la Australian Open.

Simona Halep, pregatita sa-i ia locul Serenei Williams in tenisul feminin

Cap de serie numarul 2, Halep ar putea da peste Serena Williams doar in finala, americanca fiind principala favorita a turneului. Inainte de startul A.O., Simona a vorbit pentru „The Weekend Australian” despre duelul cu cea mai buna jucatoare din WTA. Fara sa vrea, romanca a pensionat-o pe Serena, afirmand ca rivala sa nu mai are rapiditatea din tinerete, varsta inaintata (34 de ani) spunandu-si cuvantul intr-un sport in care viteza de reactie si deplasarea in teren conteaza foarte mult. Chiar daca este cea mai scunda jucatoare din Top 10, Halep crede ca avantajul tineretii va face sa nu conteze dezavantajul inaltimii. „De cele mai multe ori, Serena Williams nu e nevoita sa alerge prea mult, gratie fortei sale. E foarte puternica si e dificil sa joci impotriva ei. Mie imi place sa alerg mult pe teren. Daca poti pastra mingea in teren si ai multe schimburi, atunci sunt sanse sa castigi in fata ei, mai ales ca acum are 34 de ani si nu mai e la fel ca la 24 sau 25 de ani”, a subliniat Simona Halep. Constienta ca are dificultati cu seriviciul, „fiindca nu sunt inalta”, romanca afirma ca isi va imbunatati si acest aspect al jocului ei: „Trebuie sa muncesc mai mult la serviciu. Totusi, nu este un lucru rau sa fii scund. Avem si noi avantaje. Multe jucatoare scunde au castigat titluri de Grand Slam. Justine Henin a fost idolul meu si de aceea cred in mine si ca pot ajunge in top. Desigur ca jucatoarele inalte, ca Maria Sarapova si Serena Williams, servesc extraordinar si pot juca in forta”.

„Vreau sa castig cu Grand Slam in 2016”

In afara participarii la Jocurile Olimpice de la Rio, Simona Halep are obiectiv indraznet pentru 2016: victoria intr-un Grand Slam! „Vreau sa castig un Grand Slam anul acesta. Nu stiu daca se va intampla, dar este principalul meu obiectiv. Ma simt bine, am incredere. Trebuie sa ajung pe teren si sa profit de toate sansele. Nu imi place sa urmaresc jocul adversarelor. Cel mai important este sa intru pe teren si sa ma concentrez pe ce am eu de facut”.
In vederea participarii la Australian Open, nicio problema de sanatate pentru Halep, doar o mica raceala, pentru care romanca deja urmeaza un tratament: „Sunt pregatita pentru acest turneu si imi doresc sa raman sanatoasa pana la final. Speram sa nu observati asta, dar sunt putin racita. Imi curge nasul, dar e ceva normal. Nu e nimic periculos. Este de la aerul conditionat”.

Primul meci, impotriva chinezoaicei Shuai Zhang

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Australian Open, „sferturile” atinse in 2014 si 2015. In acest sezon, ea va debuta impotriva ocupantei locului 132 WTA, Shuai Zhang, fara victorie intr-un turneu de Grand Slam. Daca va trece din turul I, Halep o va avea ca adversara pe invingatoarea dintre frantuzoiaca Alize Cornet (locul 42 WTA) si Bojana Jovanovski, din Serbia (locul 82 WTA).
Alte favorite pe partea de tablou a Simonei Halep sunt Ana Ivanovici, Victoria Azarenka, Timea Bacsinszky, Karolina Pliskova, Venus Williams  si Angelique Kerber.

Tecau, cap de serie numarul 1 la Australian Open

Perechea Horia Tecau – Jean-Julien Rojer (foto) a fost desemnata cap de serie numarul 1 in proba masculina de dublu, in timp ce cuplul romano-indian Florin Mergea/ Rohan Bopanna este al patrulea favorit al turneului. Tecau si Rojer, semifinalisti la editia de anul trecut, vor debuta contra perechii Martin Klizan/ Serghei Stahovski, in timp ce Mergea si Bopanna ii au ca adversari in primul tur pe australienii Omar Jasika si Nick Kyrgios.
La feminin, Irina Begu si Monica Niculescu sunt capi de serie numarul 9, iar in runda inaugurala vor infrunta perechea Dominika Cibulkova/ Kirsten Flipkens.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger