AcasăRecomandariHalep l-a platit pe Ionita cu 5% din cat a castigat in...

Halep l-a platit pe Ionita cu 5% din cat a castigat in 2015!

Chiar daca se indreapta spre al doilea an de prezenta in Top 3 WTA, Simona Halep continua sa fie un personaj de neinteles prin cateva decizii luate.

Halep si Ionita au colaborat doar sase luni

Francezii scriu ca romanca a schimbat sapte antrenori in trei ani, foarte multi pentru o jucatoare care vrea sa faca performanta in tenis. „Iar si-a schimbat Halep antrenorul!”, titreaza „sport365.fr”, care in text arata ce greseala de strategie a comis Simona: „La jumatatea sezonului, a decis sa rupa intelegerea cu antrenorul Victor Ionita fara sa se gandeasca la ce urmeaza. Mai are de aparat o multime de puncte – semifinala la Wimbledon, victorie la Bucuresti, sferturi de finala la Cinncinati si Beijing, finala la Turneul Campioanelor. Cine, oare, i-a bagat in cap ca trebuie sa-si schimbe antrenorul?!”.

Simona Halep

Se prea poate ca nimeni sa n-o fi influentat pe Simona Halep si, in realitate, sa fie vorba despre dorinta lui Victor Ionita de a nu mai continua. Contractul oricum era valabil pana in saptamana dinaintea Wimbledonului, iar banii oricum erau doar „firimituri” din castigurile pe 2015. Ionita a fost platit cu aproape 100.000 de euro pentru cele sase luni cat a stat langa Simona, reprezentand doar 5% din totalul castigurilor incasate de a treia jucatoare a lumii in acest an (2,23 milioane euro). Pana acum, Halep s-a impus la Shenzen, Dubai si Indian Wells. Prin comparatie, Serena Williams isi plateste antrenorul (Patrick Mouratoglou) cu un salariu fix anual de 1,3 milioane de euro, plus 10% din castigurile la turneele la care este prezenta.

John McEnroe: „Serena este de neinvins pentru actuala generatie din WTA”

Fostul mare campion John McEnroe nu le da nicio sansa aspirantelor la trofeul pus in joc pe iarba de la Wimbledon. Pentru prietenul lui Ilie Nastase, „nicio jucatoare din circuitul feminin nu este capabila s-o invinga” pe Serena Williams (foto). „Nici Sarapova, nici Kvitova si nici Halep. Stiu ca Serena si-a impus drept obiectiv personal sa bata toate recordurile din tenis, asa ca va ramane pentru mult timp la cel mai inalt nivel”, a incheiat McEnroe. John McEnroe este triplu laureat la Wimbledon si mai are in palmares alte patru turnee de Grand Slam.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
786 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger