AcasăRecomandariHalep joaca in Liga Campionilor

Halep joaca in Liga Campionilor

Spuma tenisului feminin este adunata in aceasta saptamana in Singapore, patria Turneului Campioanelor, un fel de Liga Campionilor din fotbal, doar premiile fiind ceva mai mici.

Simona si Serena lupta pentru sefia grupei rosii

Totusi, pastrand proportiile, asiaticii pun la bataie 6,5 milioane de euro pentru acest turneu, care aduna la start cele mai bune opt jucatoare din lume. Atatia bani, nici macar la turneele de Grand Slam nu intalnesti! De exemplu, Simona Halep a incasat dupa un singur meci disputat la Turneul Campioanelor suma fixa de 221.000 de euro, 100.000 de euro reprezentand premiul pentru victoria cu Eugenie Bouchard.
Nu doar aspectul financiar atrage la intrecerea din Singapore, ci si posibilitatea ca jucatoarele mai tinere sa semneze contracte avantajoase cu unul dintre numerosii sponsori veniti la Turneul Campioanelor sa-si faca reclama. Printre cele mai „vanate” sportive se numara chiar Halep si Bouchard, considerate viitoarele staruri ale tenisului feminin.

Laude in toata presa internationala

Serena Williams

„Today Online” a laudat tenisul aratat de Simona Halep in meciul cu Bouchard, apreciind in special precizia primului serviciu: „Romanca a trecut confortabil de Eugenie Bouchard in intalnirea dintre singurele debutante de la Turneul Campioanelor. Halep a pierdut doar 4 mingi pe primul serviciu, in timp ce canadianca a fost mult sub nivelul ei, avand 30 de erori nefortate”. Pentru francezii de la „Tennis Leader”, „Simona a fost stralucitoare la primul sau meci la Turneul Campioanelor”. Concluzia a tras-o „We Are Tennis”, un site de nisa: „Halep a zdrobit-o pe Bouchard in doar 68 de minute”.

Serena are probleme la genunchi

Inaintea partidei de astazi, americanca Serena Williams a avut numai aprecieri la adresa adversarei sale: „Simona Halep este o jucatoare buna, care a avut un an 2014 extraordinar. Grupa in care joc este incredibil de grea si trebuie sa lupt pentru a castiga fiecare meci”. Chiar daca nu este favorita, constanteanca are sansa ei in fata Serenei, mai ales ca aceasta acuza dureri la genunchiul drept, aspect dezvaluit de Martina Navratilova: „Genunchiul Serenei are o problema, iar aceasta suprafata de joc, o suprafata dura, o deranjeaza, o incomodeaza tot mai tare. Cu siguranta ca Halep va avea un avantaj din asta”.

Poate accede in semifinale si cu doua infrangeri

Daca la turneele obisnuite nu conteaza setaverajul, intrecerea din Singapore pune accent pe el, acesta fiind un criteriu care poate face diferenta in clasamentul final al grupelor. Astfel, fiindca a pierdut doar cinci game-uri in partida cu Bouchard (6-2, 6-3), Simona Halep are un avantaj de luat in seama. Chiar si cu doua infrangeri in urmatoarele meciuri (cu Serena Williams si Ana Ivanovici), ea tot poate accede in semifinale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger