AcasăSPORTHalep i-a luat milionul lui Tiriac

Halep i-a luat milionul lui Tiriac

Ramasa mare favorita la Madrid Open, romanca Simona Halep (locul 7 WTA) a castigat finala turneului patronat de miliardarul Ion Tiriac, fostul ei protector.

Jucatoarea din Constanta s-a impus in ultimul act cu 6-2, 6-4 in fata Dominikai Cibulkova, din Slovacia, meci care a durat o ora si 20 de minute. A fost primul titlu cucerit de Simona in 2016, dar si o premiera la Madrid, acolo unde Halep mai disputase ultimul act si la editia din 2014. Simona a dominat meciul cu Dominika si s-a impus meritat, confirmand ascensiunea din ultima perioada. In primul set, Halep s-a desprins repede la 5-1, incheind cu un categoric 6-2 (30 de minute de joc). Setul secund a inceput cu dreptul pentru Simona, care a reusit breakul, apoi s-a desprins la 2-0 si si-a pastrat avantajul pana la final, impunandu-se cu 6-4. Pe lista victimelor facute de romanca la Madrid Open se mai numara, in ordine, Misaki Doi (6-0, 6-3), Karin Knapp (6-1, 6-1), Timea Bacsinszky (6-2, 6-3), Irina Begu (6-3, 0-6, 6-1) si Samantha Stosur (6-2, 6-0). Simona Halep are in palmares 12 turnee castigate: Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia (in 2013), Doha, Bucuresti (in 2014), Shenzhen, Dubai, Indian Wells (in 2015) si Madrid (in 2016).

Pentru victoria la Madrid Open, turneul pe care il patroneaza Ion Tiriac, Simona Halep a primit un cec in valoare de 912.900 euro si 1.000 de puncte WTA! Incepand de azi, ea va urca doua pozitii in clasamentul WTA.

„I-am oferit puncte usoare Simonei”

Intepaturi de la Cibulkova, de asta a avut parte Simona Halep la finalul meciului. Jucatoarea din Slovacia a declarat ca ea este singura vinovata de pierderea finalei: „Nu am dorit sa ma grabesc prea tare. Cand joci cu Radwanska sau Halep, nu te poti grabi. Dar, tot am fost nevoita sa joc agresiv si s-a vazut ca nu-i usor sa echilibrezi aceste lucruri. Daca s-ar putea, as schimba ceva din ce am jucat in finala, as juca mai agresiv de la inceput. Simona este genul de jucatoare care trimite multe mingi inapoi. Eu am inceput mai bine in setul al doilea, am fost mai agresiva, am incercat multe lovituri si nu doar in cros. Cred ca trebuia sa fac asta de la mijlocul primului set. Am inceput un pic cam tarziu, dar apoi am simtit ca sunt o jucatoare mai buna. Insa ea a obtinut mereu puncte usoare din partea mea si eu nu am primit nimic de la ea. Aceasta a fost diferenta”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger