AcasăSPORTHalep, esecul de dupa victorie

Halep, esecul de dupa victorie

Victoria zdrobitoare asupra Mariei Sarapova ne-a racorit. Apoi, partida cu Ostapenko ne-a dat dimensiunea marii campioane care este Simona Halep. Ocuparea locului 1 WTA, premiera absoluta pentru o jucatoare din Romania ne-a apropiat de infarctul bucuriei: apoi a urmat dusul cel rece: meciul cu Caroline Garcia, pe care Simona o cam batea din poignet. Nu v-am zis ca Simona noastra e un cosmar pentru comentatori?

Meciul cu Garcia, locul 15 WTA,  trebuia sa fie floare la ureche, dar Garcia si-a pus toata ambitia, ba a mai facut rost si de la altii si s-a transformat im buturuga mica care a rasturnat carul Simonei. La meciurile domnisoarei Halep te poti imbolnavi lejer de nervi, intrebati-l pe CTP. Oricum, venirea lui Andrei Pavel in echipa Simonei a fost de bun augur, ca si tactica pasilor marunti adoptata de tenismena noastra care a adunat punct cu punct, ca o furnicuta, pana si-a vazut visul cu ochii: nr 1 WTA.

Puncte si bani

Inainte de turneul din capitala Chinei, Halep avea 5.645 de puncte WTA, ocupand locul 2, dupa Garbiñe Muguruza. Cum jucatoarea din Spania s-a retras in primul tur, nu a acumulat decat 10 puncte, fata de cele 120 de anul trecut. Halep, in schimb, a acumulat 650 de puncte WTA, fata de 120 anul trecut, si a ajuns la 6.175, trecant pe primul loc mondial. In cazul unei victorii, Halep ar fi castigat 1000 de puncte WTA. Si ca bani n-a fost rau. Premiul pentru prezenta in finala a fost de 636.300 de dolari. Si uite asa, Simona Halep se apropie de suma de 20 de milioane de dolari castigata din tenis.

Federatia ii da flori

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, spune ca in acest moment Halep este cel mai bun ambasador al tarii noastre, dar recunoaste si ca forul pe care il conduce nu are suficiente fonduri pentru a o recompensa pe Simona pentru performanta de la Beijing. „E o zi emotionanta pentru toata tara. Avem un ambasaror al Romaniei in sportul mondial”, a declarat Cosac, Apoi a continuat, mai putin entuziasmat: “. Simona Halep valoreaza la ora actuala de cateva ori cat Federatia Romana de Tenis, ca buget. Un aranjament floral este suficient pentru o fata sensibila cum e Simona”. Normal, nu era vorba despre o masina, ci de o bicicleta si i s-a furat, nu i s-a dat…

Un videoclip pentru Simona

WTA i-a dedicat Simonei Halep un scurt film, dupa ce jucatoarea noastra a devenit al 25-lea lider mondial. Constateanca este jucatoarea cu cea mai lunga prezenta in Top 10 WTA, in care a patruns in ianuarie 2014. Ea va primi un trofeu pentru „numarul 1 mondial”, o minge de tenis instelata, din argint, care reprezinta universul acestui sport. Fiecare „numar 1”, din trecut si prezent, este reprezentat printr-un diamant pe cer. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat in 1975.

author avatar
Catalin Dumitrescu
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger