AcasăRecomandariHalep e David din tenis!

Halep e David din tenis!

Portalul american de specialitate Tennis World incearca sa explice de ce fanii se indragostesc atat de usor de Simona Halep, concluzia fiind aceea ca unul dintre motive il reprezinta senzatia de normalitate pe care o lasa jucatoarea din Romania.

Invingatoare la Dubai, un turneu foarte puternic (dotat cu premii de 2,5 milioane de euro), din prima categorie sub Grand Slam-uri, Simona Halep s-a facut din nou remarcata in presa internationala . Intr-un material publicat dupa finala cu cehoaica Pliskova, revista „Tennis World” a remarcat valul de simpatie cu care a fost sustinuta constanteanca in Emiratele Arabe Unite: „In tenis exista o regula nescrisa: intotdeauna fanii tin cu jucatorul mai slab cotat! Este ca si cum i-ai vedea pe David si Goliat luand loc intre liniile albe ale terenului. Stii ca Goliat ar trebui sa castige, dar vrei ca David sa tina pasul. Totusi, la Dubai, favorita principala si cea mai indreptatita jucatoare sa castige titlul a fost si cea mai ovationata, in comparatie cu adversara ei mai slab clasata. Poate ca Simona nu a aratat atat de mult ca un Goliat in comparatie cu uriasa ei adversara, Karolina, o frumusete blonda de 1,86 metri inaltime”.

„Simona nu e snoaba, dar este o visatoare”

Imbratisata de multime la Dubai, ovationata pana la ultima minge, Simona Halep a sarbatorit victoria cu obisnuitul ei calm si cu o fata zimbitoare, scrie „Tennis World”, care a incercat in continuare sa ofere raspunsul la intrebarea „de ce este atat de usor sa te indragostesti de Simona?”: „Ar putea fi simplitatea miscarilor ei. Mingea pleaca impecabil din racheta ei, in timp ce trimite lovitura favorita, forehand-ul. Nu exista niciun strigat, niciun mormait iesit din gatul Simonei dupa fiecare lovitura. Ar mai putea fi si faptul ca nu arata ca noul prototip de jucatoare moderna de tenis. Nu este inalta, nu are umeri lati sau muschi mari. Simona arata ca o femeie normala si nu ai fi surprins sa o intalnesti pe un culoar de la supermarket facandu-si cumparaturile. Nu e snoaba, dar, cel mai important, este o visatoare. Este zambitoare si simpla, arata ca o fetita in cel mai mare magazin de dulciuri din oras. De asemenea, Simona nu e blonda, nu e deosebit de frumoasa, nu e o «fashionista», o Eugenie Bouchard. Si acum este usor sa intelegem de ce oamenii o iubesc atat de mult. Femeile o iubesc pentru ca se pot regasi in ea. Barbatii o iubesc pentru ca nu este o frumusete glaciala de neatins. Fanii tenisului o iubesc pentru ca are clasa si stie cum se joaca acest sport. Simona Halep este razbunarea normalitatii”.
Simona Halep a castigat la Dubai al 10-lea trofeu din cariera, al doilea de categorie Premier 5, dupa ce a invins-o, scor de 6-4, 7-6, pe Karolina Pliskova (locul 18 WTA).

S-a retras de la Doha

Desi trebuia ca saptamana aceasta sa joace la Doha, in cadrul turneului Qatar Open, pe care l-a cucerit anul trecut, Simona a decis sa nu intre in concurs din cauza oboselii resimtite dupa participarea la Dubai. „Sunt obosita, foarte obosita. Am dureri peste tot, dar este normal. Am avut meciuri foarte grele. Duminica (n.n. – ieri) voi urma din nou un tratament. Totul ma doare, coastele, glezna, dar sper ca voi fi bine saptamana viitoare si ca ma voi recupera rapid. Nu pot spune ca am sa joc la Doha, trebuie sa ma relaxez”, a declarat Simona Halep.
Intr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, romanca a multumit echipei de recuperare fizica de la „Football Medicine” (angajata de clubul Al Ahli), care a ajutat-o la Dubai: „Vreau sa multumesc foarte mult si echipei Football Medicine, lui Pedro, Paulo si Ruben, pentru tot sprijinul si ajutorul acordat saptamana aceasta si pentru ca au avut grija sa fiu apta sa pot duce la bun sfarsit acest turneu”.

Isi cauta casa in Romania

Cel de-al 10-lea turneu castigat in cariera i-a adus Simonei Halep (23 de ani) un cec in valoare de 456.000 de dolari, suma ce o apropie de 7 milioane de dolari adunati din tenis. Romanca a declarat dupa succesul de la Dubai ca la intoarcerea in tara isi va cumpara o casa. Intrebata ce va face cu premiul incasat, Halep a raspuns: „Buna intrebare. Am multe lucruri in minte, dar nu stiu ce o sa aleg. Sigur voi merge un pic la mall pentru a-mi cumpara ceva, dar nu foarte mare. Cand voi ajunge in tara, cred ca ma voi uita si dupa o casa”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger