AcasăSPORTHalep, audiată la TAS, în Elveția

Halep, audiată la TAS, în Elveția

Simona Halep (32 de ani) se pregătește pentru prima ei bătălie în procesul de suspendare pentru dopaj, sentință dictată anul trecut, septembrie 2023. Ieri, ea a plecat spre Elveția, unde va fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în perioada 7-9 februarie.

Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea substanței interzise roxadustat și suspiciunea de utilizare a unor alte substanțe interzise. Suspendarea impusă de ITIA a fost una severă – 4 ani.

Românca a contestat decizia la TAS și va fi audiată în aceste zile. Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu va schimba decizia, suspendarea ei va expira pe 6 octombrie 2026.

Halep și câțiva dintre apropiații săi au decolat ieri spre Geneva cu o cursă WizzAir, singura variantă fără escală din București.

În Lausanne, Simona Halep speră să obțină o decizie favorabilă după audierile de la TAS și să-i fie redusă suspendarea impusă inițial de către ITIA. TAS este ultima instanță la care poate apela, fiind un tribunal abilitat să judece astfel de cazuri.

Avocatul Simonei, Howard Jacobs, susține că roxadustatul a intrat în corpul jucătoarei de tenis prin intermediul unui supliment cu colagen recomandat de Patrick Mouratoglou, care s-a dovedit a fi contaminat. Simona insistă că fostul antrenor al rivalei Serena Williams și echipa sa i-au recomandat suplimentul contaminat fără să-l verifice.

author avatar
Mihail Ioan
382 afisari

3 COMENTARII

  1. Pe stimata doamna tenismena as putea s-o audiez eu vreo trei zile la mine acasa, dupa aia i-as da si verdictul de not guilty…

  2. 3 zile de audieri, de parca ar fi cine stie ce dosar complex de criminalitate economico-financiara ! Au expertizele, persoanele responsabile de administrarea acelui produs si declaratiile Simonei. Este o executie extrem de perversa. Niste contopisti care-si bat joc de munca unui sportiv de performanta.

  3. „Expertii” care o acuza, ar trebui sa fie neutri, sa aiba probe si impotriva dar si in favoarea Simonei.
    Astia au venit vreo 15 sa o acuze pe Simona.Halal impartialitate !
    Executie la comanda ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri