AcasăSPORTHalep are „verde” spre „sferturi” la Wimbledon

Halep are „verde” spre „sferturi” la Wimbledon

A treia jucatoare a lumii si-a facut debutul la editia din 2014 a turneului de la Wimbledon chiar pe Arena Centrala, teren rezervat exclusiv celor mai valorosi jucatori din tenis.

Simona Halep vrea sa joace macar semifinale la Wimbledon

In primul tur, romanca Simona Halep a trecut, cu scorul de 6-2, 6-2, de brazilianca Teliana Pereira (locul 91 WTA), intr-un meci care a durat o ora si cinci minute. Calificarea i-a adus 70 de puncte in clasamentul feminin si un cec in valoare de 43.000 de lire sterline. Constanteanca va juca in turul 2 cu ucraineanca Lesia Turenko, venita din calificari si pe care a mai invins-o de trei ori pana acum, ultima data anul trecut, la s-Hertogenbosch. „Este un start bun pentru mine. Am fost agresiva si am controlat jocul, pot spune ca am facut un meci bun si am servit foarte bine. Totusi, a fost putin dificil sa joc din cauza vantului. Mingea zbura diferit, dar am administrat bine aceasta situatie. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajunge cate mai departe la Wimbledon”, a declarat finalista de la Roland Garros dupa terminarea partidei cu Teliana Pereira.
Vestea buna pentru Simona Halep este ca acum are drum liber pana in sferturile de finala, dupa ce trei dintre favoritele turneului feminin au fost eliminate inca din primul tur. Este vorba despre Jelena Jankovici (cap de serie numarul 7, invinsa de Kaia Kanepi), Roberta Vinci (cap de serie numarul 21) si Sorana Cirstea (favorita numarul 29 ar fi putut-o intalni pe Simona in turul 3). Cea mai puternica jucatoare ramasa pe partea ei de tabloul este Carla Suarez Navarro, o jucatoare din Spania care are rezultate bune doar pe zgura.

„Joaca fara sa depuna efort”

Site-ul oficial al turneului de la Wimbledon noteaza ca doar cateva jucatoare au capacitatea de a arata ca evolueaza fara a depune niciun effort: „Luati-o in considerare si pe Halep printre acestea. Rareori a fost prinsa dezechilibrata sau pe picior gresit in meciul cu Pereira, pe care l-a terminat cu 19 lovituri castigatoare si doar noua greseli nefortate. Ea se misca cu gratie, loveste cu precizie si nu tipa, nu are ticuri si nu strange pumnul tare fata de adversarele sale. Asta este o combinatie incantatoare”. Englezii lauda si modul in care, „in ultimele 12 luni, Simona a facut cu succes trecerea de la un fost numar 1 la juniori la o jucatoare de Top 10. Este liderul noii generatii”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger