AcasăSPORTHalep a pierdut finala turneului de la Roma

Halep a pierdut finala turneului de la Roma

Finala de la Roma s-a incheiat in urma cu scurta vreme, din pacate cu adversara romancei Simona Halep, ucraineanca Svitolina, in postura de invingatoare.

A fost o infruntare intre ocupanta locurilor 4 WTA si, respectiv, 11 WTA, incheiata dupa trei seturi: 6-4, 5-7, 1-6, pentru Elina Svitolina, dupa mai bine de doua ore de joc. Desi a inceput bine meciul, Simona a suferit o accidentare pe finalul setului 1 si a avut nevoie de prezenta fizioterapeutului.

Svitolina a punctat pe propriul serviciu, insa Halep a egalat rapid situatia, dupa doar 7 minute de la debutul finalei. Al treilea punct a fost indelung disputat, pana ca, in cele din urma, ucraineanca sa-si castige serviciul. Halep a readus egalitatea, 2-2, dupa 19 minute de joc, iar apoi a facut break. In cele din urma, Simona a incheiat victorioasa primul set, 6-4, punctand si in debutul celui secund. In acest set doi, Elina Svitolina si-a gasit mai bine ritmul, astfel ca a castigat sapte game-uri, fata de cinci cate a reusit romanca, astfel ca meciul a ajuns in set decisiv.

A urmat o pauza destul de insemnata, pana sa inceapa al treilea set, interval in care arbitra de scaun a coborat si a inspectat terenul, rastimp in care au fost curatate marcajele. Dupa ce a reinceput meciul, Svitolina si-a castigat un punct pe serviciu, iar apoi a facut break pe serviciul Simonei, castigand apoi si al treilea si al patrulea punct consecutiv. Dupa aproape doua ore de joc, romanca a fost foarte aproape sa puncteze pentru prima oara in acest set, pe serviciul adversarei, insa ucraineanca a revenit si si-a trecut in dreptul numelui si al cincilea game. Halep si-a trecut apoi un prim game in dreptul numelui, reducand din diferenta de pe tabela. Din pacate, insa, adversara sa a inchis infruntarea, profitand de a treia sansa de a castiga meciul.

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger