AcasăSPORTHalep a castigat al patrulea titlu din 2013 si a bagat frica...

Halep a castigat al patrulea titlu din 2013 si a bagat frica in vedetele circuitului

Cea mai in voga jucatoare de tenis a momentului a scris o noua pagina de istorie sambata seara, la New Haven, si de astazi este prima romanca ce urca in Top 20 dupa mai bine de un deceniu.

La 17 ani, Simona Halep rupea norii la Roland Garros

Simona Halep si-a continuat la New Haven parcursul formidabil din aceasta vara inceput pe 10 iunie pe zgura de la Nurnberg. Romanca a defilat in fata unor jucatoare de top, s-a impus, cu 6-2, 6-2, in finala disputata impotriva Petrei Kvitova, campioana en-titre, si a ajuns la un palmares fulminant: 25 de victorii, din 28 de meciuri disputate, si patru turnee castigate (Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven) intr-un interval de mai putin de trei luni. Ultima competitie castigata este si cea mai importanta, succesul de pe terenul principal de tenis al Universitatii Yale asigurandu-i 470 de puncte WTA si un cec in valoare de 117.000 de dolari. Gratie acestui succes, Simona urca de astazi pe locul 19 in ierarhia mondiala, devenind prima jucatoare de tenis din Romania care accede in Top 20 de la Ruxandra Dragomir incoace.

Vedetele circuitului mondial se tem de micuta constanteanca

Halep, cu trofeul castigat la New Haven

Succesul obtinut de Simona la New Haven nu a fost trecut cu vederea. Desi s-a retras de la US Open, din cauza unei accidentari, Maria Sarapova a laudat-o pe sportiva noastra precizand ca “Halep reprezinta de acum un nume care trebuie luat in seama indiferent de meciul in care este implicata si turneul la care joaca”. Serena Williams, o admiratoare a Simonei, continua sa fie uimita de forta dezvoltata in joc de jucatoarea noastra de tenis, desi este cu cel putin 10 centimetri mai scunda decat media jucatoarelor din top. In plus, Petra Kvitova, invinsa Simonei din finala de la New Haven, a precizat ca “Simona este o jucatoare foarte puternica si foarte periculoasa. Stie ce are de facut pe teren si o face foarte bine, mai ales in aceasta perioada, cand aduna trofeu dupa trofeu”.

Parcursul de la junioare o recomanda pentru minim Top 10

Pentru cei care inca nu stiu trebuie precizat ca Simona Halep a reprezentat un nume greu al tenisului mondial inca din perioada junioratului. Castigatoare a numeroase turnee internationale, inclusiv a Roland Garros-ului in 2008, Simona s-a remarcat de la o varsta frageda gratie loviturilor explozive si a darzeniei aratate pe teren. Constanteanca si-a trecut in palmares prima finala de turneu profesionista la numai 18 ani si jumatate (Fes, 2010), iar specialistii sunt de parere ca parcursul extraordinar pe care il are acum plutea in aer. Ce-i drept, pentru Simona tranzitia catre profesionisti s-a facut mai greu, jucatoarea noastra de tenis fiind afectata atat de diferenta de inaltime ce o separa de celelalte jucatoare de top, cat si de operatia de reducere a sanilor pe care a suferit-o in 2009 si care a tinut-o aproape un an pe bara.

Culoar favorabil la US Open

Cotata drept cap de serie numarul 21 la US Open, Simona va da piept, cel putin in primele doua tururi, cu adversare mai slabe cotate: Heather Watson si, daca trece de englezoaica, invingatoarea dintre Donna Vekic si Mariana Duque Marino. Bookmakerii, insa, au prins drag de Halep si o vad pe romanca cel putin in sferturi de finala. Celebra casa de pariuri “William Hill” o crediteaza cu a saptea sansa la castigarea trofeului, fiind mai bine cotata la acest capitol decat Caroline Wozniacki, Sabine Lisicki, Ana Ivanovic sau Jelena Jankovic. Simona are si avantajul unui tablou favorabil, ea putand da piept, in fazele superioare ale competitiei, cu Maria Kirilenko sau Sara Errani, jucatoare care s-au remarcat mai ales prin inconstanta anul acesta.

author avatar
Cristi Ionita
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger