AcasăSPORTHalep: „Vreau o medalie la Rio”

Halep: „Vreau o medalie la Rio”

Cupa Federatiei este doar o borna pe care Simona Halep trebuie sa o bifeze in calendarul pe 2016, insa marele obiectiv al anului il reprezinta Jocurile Olimpice de la Rio.

Romanca a vorbit ieri, intr-o conferinta de presa, despre meciul cu Cehia, din Cupa Federatiei, insa a atins si subiectul J.O., programate in vara pe taram brazilian. „Mi-as dori sa castig o medalie la Rio la simplu, dar eu cred ca am o sansa si la dublu mixt, Horia Tecau sau cu Florin Mergea. Este diferit sa joci pentru tara, e mai multa presiune, dar este un sentiment placut, parca ai mai multa putere. Vedem, programul este aglomerat, cert e ca sper sa fiu sanatoasa si sa pot juca…, sa pot juca la nivel maxim si sa aduc medalii”, a subliniat Halep.
Pe de alta parte, chiar daca Turneul Campioanelor si finala de Fed Cup se suprapun, in toamna, Simona stie ce va alege: „Daca ajung din nou in Singapore, nu conteaza, voi participa la Cupa Federatiei, numai sa fiu eu sanatoasa, acesta e cel mai important lucru. O sa fie o realizare foarte, foarte mare daca voi juca si Singapore, dar si finala Fed Cup. Va fi incredibil!”.
Cu Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu si Raluca Olaru in componenta, echipa feminina de tenis a Romaniei va intalni, pe 6 si 7 februarie, in Sala Polivalenta din Cluj, campioana en-titre Cehia, in „sferturile” Cupei Federatiei.

Si-a amanat operatia la nas

Simona Halep a confirmat informatia oferita saptamana aceasta de „National” si anume ca va participa la Doha si Dubai, cele doua turnee puternice din Orientul Mijlociu. Asta inseamna ca si-a amanat operatia de deviatie de sept. „Nu stiu cand voi face operatia, dar este necesara, m-ar ajuta foarte mult daca as face-o. Momentan, insa, ma simt bine, am facut toate analizele si mi-au iesit toate foarte bune. Doctorii mi-au spus ca pot sa astept, asa ca nu este nicio graba. Voi juca la Dubai si la Doha si cred ca si mai departe”.

„Le-am batut mereu pe cehoaice”

Favorita in ambele jocuri de simplu, Halep constientizeaza ca are un avantaj moral in fata adversarelor din Cehia, conferit de ultimele victorii inregistrate in meciurile directe. „Sper sa dau tot ce pot, sa fiu bine pregatita si sa castig. Asta imi doresc cel mai mult. E un avantaj faptul ca am jucat contra lor si ca am si castigat tot timpul. Dar fiecare meci e diferit, chiar si la turneele individuale. Nu va fi usor, stiu ca cehoaicele sunt adversare puternice, sunt in top si au multa experienta”, a incheiat Halep cu un avertisment.

Kvitova uita de prietenia cu Simona

Petra Kvitova, cea mai buna jucatoare ceha (locul 9 WTA), a declarat ca spera sa-si ia revansa in fata Simonei Halep, dupa cele doua meciuri anterioare pierdute cu jucatoarea romana. „Simona este o mare jucatoare, noi doua ramanem prietene, chiar daca pe teren suntem adversare”. Si Petr Pala, capitanul nejucator al Cehiei, a vorbit despre duelul cu Romania: „Cred ca este o intalnire deschisa oricarui rezultat si vom vedea la final care echipa a fost cea mai buna. Noi am venit sa castigam, ne asteptam la meciuri frumoase”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger