AcasăRecomandariHalep, „jefuita” de statul englez: a platit 200.000 de lire impozit!

Halep, „jefuita” de statul englez: a platit 200.000 de lire impozit!

Finalista la Roland Garros si proaspat semifinalista la Wimbledon, Simona Halep nu s-a putut bucura si din punct de vedere financiar de cele doua rezultate obtinute la cele mai importante turnee de Grand Slam.

Halep a avut parte de un Wimbledon dureros, din toate punctele de vedere

Chiar daca premiile oferite sportivilor participanti au fost pe masura importantei turneelor, pentru Simona Halep s-a dovedit mai degraba un Wimbledon pagubos. Motivul este dat de legea fiscala a englezilor, care prevede o impozitare a venitului realizat in Regat de 45%. Asta inseamna ca, din 440.000 de lire sterline incasate pentru semifinala jucata cu Eugenie Bouchard, Halep s-a ales doar cu 242.000 de lire. In realitate, romanca va ramane cu mai putini bani decat atat, dupa achitarea cheltuielilor de transport si cazare si salariile staff-ului personal.
In lumea tenisului, aceasta problema este arhicunoscuta. Cota de impozitare din Marea Britanie l-a determinat pe Rafael Nadal sa refuze participarea la turneul de la Queen’s, premergator Wimbledonului. „As fi iesit in pierdere”, a argumentat spaniolul. Nu in ultimul rand, jamaicanul Usain Bolt a boicotat o etapa din „Diamond League”, desfasurata la Londra, fix din acelasi motiv.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger