AcasăSPORTHagi, intre cei mai buni fotbalisti din istorie

Hagi, intre cei mai buni fotbalisti din istorie

Fostul mare international roman Gheorghe Hagi ocupa locul 40 intr-un clasament al celor mai buni fotbalisti din istorie realizat de site-ul britanic caughtoffside.com . Despre Hagi se scrie ca „isi merita porecla de Maradona din Carpati” si ca „este unul dintre cei mai buni mijlocasi ofensivi din istorie, un jucator care s-a remarcat prin driblingurile fenomenale, controlul foarte bun al balonului si pasele geniale”.

Hagi a marcat 236 de goluri in 513 meciuri jucate pentru echipele de club pe la care a trecut, 35 de goluri in 125 de selectii la nationala si a reusit performanta de a evolua pentru Real Madrid si FC Barcelona, cele doua forte ale campionatului de fotbal al Spaniei. Hagi a fost triplu campion al Romaniei (cu Steaua), de patru ori campion al Turciei (cu Galatasaray Istanbul), vicecampion al Spaniei (cu Real Madrid), dublu castigator al Supercupei Europei (cu Steaua si cu Galatasaray) si al Cupei UEFA (cu Galatasaray).

Hagi i-a depasit, in opinia celor de la caughtoffside.com, pe Paolo Maldini, Ronald Koeman, Lev Iasin, Karl Heinze Rumenigge, George Best, Ronaldinho, Socrates, Jarizinho, Johann Neskens sau Josef Masopust.

Cel mai bun fotbalist din istorie a fost desemnat olandezul Johan Cruyff, cel care este considerat inventatorul celebrului „tiki-taka”, jocul de pase si posesie pus in scena atat de bine in zilele noastre de FC Barcelona. Cruyff a marcat 267 de goluri in 365 de meciuri jucate pentru Ajax Amsterdam, 61 de goluri in 184 de meciuri jucate pentru FC Barcelona si 33 de goluri in 48 de selectii la nationala Olandei.

Cruyff a fost de noua ori campion al Olandei (de opt ori cu Ajax si o data cu Feyenoord), campion al Spaniei (cu FC Barcelona) si a castigat cu Ajax Cupa Campionilor Europeni (de trei ori), Supercupa Europei (de doua ori) si Cupa Intercontinentala.

Olandezul i-a depasit in topul celor mai buni fotbalisti din istorie pe brazilianul Pele si pe argentinianul Diego Armando Maradona. In top 10 au mai fost inclusi francezul Michel Platini, germanul Franz Beckenbauer, brazilianul Ronaldo, argentinianul Alfredo Di Stefano, italianul Giuseppe Meazza, brazilianul Garrincha si englezul Bobby Charlton.

author avatar
Cristi Ionita
569 afisari

1 COMENTARIU

  1. CU TOATE CA ERAM O COPILA URMAREAM MECIURILE JUCATE DE EL.L-AM IUBIT MULT CA JUCATOR IAR ACUM IL IUBESC PENTRU CA A FOST CEL MAI BUN.FOTBALIST CA EL NU SE VA MAI NASTE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger