AcasăSPORTHagi il pregateste pe Gavra urmasul sau la nationala

Hagi il pregateste pe Gavra urmasul sau la nationala

Gavra a marcat patru goluri la turneul din Suedia

Atacantul in varsta de 18 ani s-a distrat cu italienii si i-a invins de unul singur pe azeri. Este cel mai curtat fotbalist al turneului din Suedia.

Gavra a marcat patru goluri la turneul din Suedia

Viitorul „nationalei” antrenate de Piturca sta in gheata unui pusti abia trecut de varsta majoratului. Cristian Gavra a inceput fotbalul la Arad, impresionand in echipa Liceului Sportiv inainte de a face pasul catre FC Sanleani, in Liga 4, acolo unde, acum trei ani, era desemnat cel mai valoros jucator al unei divizii recunoscute doar pentru oasele rupte si bataile administrate arbitrilor! Gheorghe Hagi l-a salvat prin transferul la Academia sa, iar din acest sezon, Gavra ataca din postura de titular calificarea in Liga 1 cu Viitorul Constanta. „Nationala” Under19 este revelatia turneului din Suedia, Cristian Gavra fiind decisiv in victoriile cu Italia (2-1, gol marcat de aradean la ultima faza de joc) si Azerbadjan (3-0, hattrick). Competitia este urmarita de la fata locului de scouterii celor mai importante cluburi europene, pe numele romanului Gavra sosind, deja, cateva oferte de transfer. Numele lui Gheorghe Hagi l-a determinat, insa, pe atacant sa refuze orice discutii.

Pentru anul viitor, obiectivul lui Gavra este participarea la Campionatul European din Estonia, iar apoi debutul in prima reprezentativa. Echipa pregatita de Ovidiu Stanga s-a calificat la turneul de elita, acolo unde vor lua parte primele doua clasate din fiecare dintre cele 12 grupe preliminare, plus cea mai buna „nationala” care de pe locul al treilea. Celor 25 de reprezentative li se vor adauga Anglia, Franta si Spania, calificate din oficiu. La Euro 2012 vor participa doar castigatoarele acestor grupe, plus tara gazda.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger