AcasăRecomandariHagi il desfiinteaza pe noul „Nas” de la FRF: Sa faca si...

Hagi il desfiinteaza pe noul „Nas” de la FRF: Sa faca si Burleanu cate am facut noi!

Cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile nici nu vrea sa auda de o eventuala colaborare cu presedintele Federatiei, Razvan Burleanu. Gheorghe Hagi ii transmite noului „Nas” sa demonstreze prin performante ca este capabil sa conduca la FRF.

Hagi nici nu vrea sa auda de noul sef de la FRF

Hagi sustine ca Burleanu trebuie sa duca echipa nationala a Romaniei pe locul trei in clasamentul FIFA, mai sus cu o pozitie de performanta „Generatiei de Aur”, locul patru in lume: „Este nevoie de un proiect national pe 10 ani, foarte puternic la nivel de copii si juniori. Este o munca a dracului de grea timp de 10 ani. Noul presedinte are un «target» foarte important, acela de a duce echipa nationala pe locul trei in lume. Noi am dus Romania pe locul patru, acum noua echipa de la FRF sa o duca pe trei. Sper sa reuseasca asta in zece ani, in sase, in patru ani. O sa stam, o sa ne uitam, o sa privim si vedem unde ajunge. E un «challenge» important pe care si l-au luat, speram sa il realizeze”. Rabufnirea „Regelui” a continuat, iar acum Razvan Burleanu trebuie sa dea explicatii pentru unele afirmatii facute: „A spus ca a venit revolutia in fotbalul romanesc, dupa 24 de ani. Pai, in aia 24 de ani suntem si noi, «Generatia de Aur». Eu ma includ in perioada 1990-2000, in care fotbalul romanesc a facut cele mai mari performante din istorie. Ce inseamna aceasta revolutie? Daca imi traduce dansul ce inseamna… Dar eu nu am inteles. Presedintele vechi, Mircea Sandu, cu jucatorii si antrenorii au dus echipa pe locul patru in lume, in acesti 24 de ani. Sa fie mai clar Razvan Burleanu. In acesti 24 de ani, Romania a avut trei «mondiale» si doua «europene», unde s-a facut performanta. 24 de ani… probabil a gresit numarul, poate trebuia sa zica mai putin. Sunt 24 de ani in care Mircea Sandu si noi am reprezentat Romania asa cum trebuie in lume”. Intrebat daca echipa nationala nu ar fi putut obtine performantele din anii ’90 si fara Mircea Sandu la conducerea FRF, Hagi a raspuns: „Nu conteaza, el a fost. El a pus la dispozitie, el a realizat. Mircea Sandu a fost presedintele FRF si ca orice om a facut lucruri bune si mai putin bune. Nu omiteti, nu scoateti numai lucrurile negative „.
Echipa nationala a Romaniei a participat ultima data la un turneu final in 2008, cu ocazia Campionatului European organizat de Austria si Elvetia. In prezent, „tricolorii” sunt pe locul 32 in clasamentul FIFA.

Atac si la familie

Burleanu are, deja, un dusman de calibru

De atacul „Regelui” n-a scapat nici tatal presedintelui Federatiei, despre care a declarat ca este „un om rau”, deoarece doreste ca Gica Popescu, condamnat la inchisoare in „Dosarul transferurilor”, sa ramana in arest. Mai mult, Hagi a lasat sa se inteaga faptul ca are aceeasi parere si despre Razvan Burleanu! „Parintele domnului presedinte (n.r. – Gheorghe Burleanu), sa fie mai atent cand vorbeste! Este un om rau. Cand iti doresti ca Popescu sa ramana acolo inseamna ca esti un om rau. Ii transmit asta de aici. Numai un om rau poate sa doreasca raul unui om aflat intr-o situatie dificila, care a muncit pentru Romania. Iar pentru mine, aschia nu sare departe. Cand se intampla asta, sa imi dati voie sa spun ca in Romania este rautate multa. Pana pe 4 martie, am crezut ca in Romania exista invidie, dar am realizat ca nu mai e invidie, este ura si razbunare. S-a depasit masura. E o dezamagire mare, cat traiesti inveti, astia suntem noi, romanii”.

„Continua campania impotriva lui Popescu”

Patronul clubului Viitorul este de parere ca trebuie aratat mai mult respect fata de Popescu si ceilalti sportivi care au muncit pentru Romania: „Am vazut ca tot continua campania impotriva lui Popescu. Inca se mai duce, de ce oare? Stiti si voi raspunsul. Eu zic ca trebuie sa se revina la mai mult respect, pentru ca ramanem cu ura si rautatea. Trebuie mai mult respect fata de niste sportivi care au muncit pentru Romania”.
Sustinut de Hagi in cursa pentru presedintia FRF, Gica Popescu nu a mai participat la alegerile din 5 martie, el fiind condamnat in „Dosarul transferurilor” la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare.

Mircea Sandu, sofer de ocazie

Fostul capitan al echipei nationale nu este de accord nici nu atitudinea afisata de  Mircea Sandu in raport cu Razvan Burleanu. „Regele” este de parere ca „Nasu” trebuia sa aiba alte raporturi cu urmasul sau la Federatie: „Am vazut ca Sandu l-a condus pe Burleanu dupa alegeri la Mogosoaia. A facut pe soferul. Trebuia sa fie mai puternic. Dar, asta e, ce sa facem. Mergem inainte”. Presedintele de onoare al FRF i-a prezentat, la 7 martie, noului sef al FRF bazele sportive de la Mogosoaia si Buftea, unde se antreneaza loturile nationale de fotbal. Burleanu a sosit la Buftea cu o masina condusa de Mircea Sandu.

Se retrage din viata publica

Hagi a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu se va implica alaturi de noua conducere a FRF in dezvoltarea fotbalului romanesc: „Nu pot sa ma implic. Eu am fost si sunt cu Popescu. Cat Popescu va sta acolo, si eu voi sta tot la televizor. Cat timp este el in afara (n.r. – in afara fotbalului), si eu sunt in afara”. El a adaugat ca i-a predat lui Anghel Iordanescu o parte din planul sau de dezvoltare a fotbalului la nivel de copii si juniori: „Pot sa spun ca i-am dat lui Iordanescu 40 de slide-uri. Le are. Ce o sa faca, el stie”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger