AcasăSPORTHagi duce Viitorul pe stadionul "Farul"

Hagi duce Viitorul pe stadionul „Farul”

Gica Hagi si Catalin Anghel, finantatorul si antrenorul Viitorului

Echipa celui mai mare fotbalist din istoria Romaniei revine acasa, la Constanta, dupa o prima etapa disputata la Galati. „Regele” negociaza in aceste zile inchirierea arenei „Farul” pe o perioada de un an.

Gica Hagi si Catalin Anghel, finantatorul si antrenorul Viitorului

FC Farul Constanta – gruparea patronata de Giani Nedelcu – isi desfasoara meciurile de acasa pe stadionul „Farul”, in baza unui contract de concesiune pe 49 de ani incheiat cu Primaria Constanta. In cateva zile, arena de 15.000 de locuri, data in folosinta in 1970, ar putea avea un nou chirias.

Stadionul "Farul" din Constanta

Gheorghe Hagi a fost prezent la stadion si a inspectat vestiarele si terenul de joc, dorind sa vada conditiile inainte de a demara negocierile pentru inchirierea arenei. Este de asteptat ca Hagi si Nedelcu sa se intalneasca in weekend pentru finalizarea tratativelor. In prima runda, nou-promovata Viitorul Constanta a intalnit FC Brasov, la Galati, pe stadionul „Otelul” partida incheindu-se la egalitate, 2-2. Urmatoarea partida pe teren propriu a Viitorului va fi in etapa a 3-a, cu Astra Ploiesti. Marele fotbalist Gica Hagi si-a facut debutul in Divizia A chiar pe acest stadion, la varta de 17 ani. In 2001, dupa retragerea lui Hagi din activitatea de fotbalist, FC Farul Constanta a decis sa boteze arena de la malul marii cu numele machidonului. In noiembrie 2005, Consiliul Director al FC Farul – la cererea galeriei echipei dobrogene – a decis schimbarea denumirii stadionului „Gheorghe Hagi”, principalul argument fiind ca Hagi este o personalitate aflata in viata. De fapt, motivul a fost legat de faptul ca „Regele” acceptase sa preia conducerea tehnica a gruparii FC Timisoara, in detrimentul echipei sale de suflet.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
814 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger