AcasăSPORTHagi ar fi fost de acord sa preia nationala din octombrie

Hagi ar fi fost de acord sa preia nationala din octombrie

Gheorghe Hagi a declarat, astazi, ca ar fi fost de acord sa preia echipa nationala a Romaniei din octombrie, cand se incheie actuala campanie de calificare.

„Ceea ce gandeste presedintele federatiei… fiecare poate sa spuna. Varianta mea era: in octombrie cand se terminau lucrurile, incepeam o alta campanie, de la zero. Era un proiect pe care l-as fi acceptat, bineinteles, de ce nu? Pana in octombrie nu pot sa fiu asociat cu absolut nimic, doar cand se va incepe o noua campanie. In rest nu vreau sa fiu asociat. Pentru ca am mai facut astfel la Galatasaray, inainte la fel, si e foarte complicat sa iei de pe drum. Sunt lucruri gandite, planificate de altcineva. Vreau si eu sa iau de la inceput, sa planific eu, sa gandesc eu, sa judec eu”, a explicat Gheorghe Hagi.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, anuntase, ieri, intr-o conferinta de presa, ca tehnicianul Gheorghe Hagi a refuzat sa preia functia de selectioner al primei reprezentative a Romaniei. „Nu a vrut sa preia echipa acum, nu a vrut sa semneze de acum. Gica Hagi nu a acceptat sa preia de acum echipa nationala. Vrea sa o preia la un nou ciclu de calificare. Trebuie sa-i multumesc lui Puiu Iordanescu ca ar fi acceptat si functia de director tehnic, dar si cea de antrenor interimar al echipei nationale cu un colectiv pe care Gica Hagi sa-l propuna pentru aceste patru luni de zile ramase sau cand echipa nationala si-ar fi incheiat parcursul de calificare pentru Campionatul European. Tot nu a acceptat, iar in conditiile astea am incheiat discutiile. Consider ca oferta Federatiei a fost corecta. Din pacate se incheie aici”, afirmase Sandu.

Intrebat daca mai este totusi posibil sa devina selectioner din toamna, Hagi a raspuns: „De la toamna nu stiu, intrebati-l pe Mircea Sandu, pe cei de acolo. Eu nu-mi ofer posturi, eu spun doar ideile mele, gandurile mele. Am spus-o, nu mai iau o echipa la care lucrurile sunt incepute, sunt la jumatatea drumului. Daca va fi vreodata posibil, atunci cand lucrurile sunt terminate, si va exista o oferta, atunci desigur. Presedintele Mircea Sandu mi-a facut o oferta buna, dar i-am spus foarte clar ca eu de pe drum nu mai iau lucrurile. Atat a fost, nimic altceva. Ii multumesc lui Mircea Sandu pentru oferta pe care mi-a facut-o. Chiar daca tin foarte mult la echipa nationala, iar postul de selectioner este unul dorit de toata lumea, nu era momentul”.

Gheorghe Hagi nu a dorit sa comenteze reprosurile presedintelui Mircea Sandu la adresa fostului selectioner Razvan Lucescu: „Despre ce spune Mircea Sandu, intrebati-l pe Mircea Sandu. Eu sunt raspunzator de ceea ce spun eu. Fiecare sa vorbeasca despre el. Pentru ca atunci cand vorbesti despre altcineva inseamna ca acuzi”.

Tehnicianul care ultima oara a condus formatia Galatasaray Istanbul nu are oferte in momentul fata, urmand ca in viitorul apropiat sa se ocupe de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. „Am o super oferta la academie. De maine sunt acolo si muncesc, dupa aceea vom vedea ce va veni. Academia Hagi lucreaza cu toata lumea la nivel national, iar la nivel international sa dea jucatori mari tuturor. Vom vedea, poate mai incolo vom face si un parteneriat mai important. Noi vrem sa ne dezvoltam. Hagi lucreaza, vrea sa se dezvolte si sa aduca lucruri bune pentru viitorul fotbalului romanesc. Toata energia mea, toata munca mea, tot ce am eu financiar, totul se canalizeaza in proiectul de la academia de fotbal”, a adaugat antrenorul.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger