AcasăSPORTHagi: „Sunt si am fost pentru 18 echipe in Liga 1!”

Hagi: „Sunt si am fost pentru 18 echipe in Liga 1!”

Gheorghe Hagi nu este de acord cu reducerea numarului de echipe in Liga 1

Cel mai mare fotbalist roman din istorie nu este de acord cu reducerea numarului de echipe in Liga 1, masura aprobata de LPF si care va intra in vigoare incepand cu urmatorul sezon competitional.

Gheorghe Hagi nu este de acord cu reducerea numarului de echipe in Liga 1

In apararea celor spuse de el, Gheorghe Hagi da ca argument castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua, in 1986, performanta realizata cu 18 cluburi in prima divizie. „Eu sunt pentru 18 echipe in Romania, totdeauna si oricand! In majoritatea competitiilor europene exista 18, 20 de echipe, nu 12 sau 14. Nu cred ca Divizia A trebuia modificata, ci Divizia B si C. Cred ca interesul national este sa avem mai multe echipe, nu mai putine. Nu stiu daca vor retrograda sase echipe la finalul sezonului. Eu doar mi-am zis parerea si am zis-o de anul trecut. Cand ai o populatie de 23 de milioane, nu ai cum sa ai 14 echipe, niciodata! Cu 18 echipe am castigat Cupa Campionilor, nu cu 14. Tara e mare si trebuie sa dezvoltam fotbalul peste tot, nu sa il reducem”, a reactionat Hagi.
Fostul fotbalist al echipelor Real Madrid si Barcelona exclude vreo alianta cu alti finantatori din tara pentru influentarea Ligii Profesioniste, conduse de Gino Iorgulescu: „Eu sunt mic, de ce sa ma sune altii, nu conteaza parerea mea. Noi suntem prea mici, nu ne pricepem la fotbal. Lasand la o parte ca primele patru-cinci echipe din campionat vor pleda pentru a fi sase etape de campionat si sa ia ei toti banii, dar asta nu se poate!”. Mai multe cluburi din Liga 1 doresc pastrarea sistemului competitional cu 18 formatii in sezonul viitor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger