AcasăSPORTGyenes, locul 17 la Raliul Dakar

Gyenes, locul 17 la Raliul Dakar

Gyenes, locul 17 la Raliul Dakar
La 27 de ani, Gyenes a participat deja la patru editii ale Raliului Dakar

Motociclistul roman Emanuel Gyenes a dat peste cap toate calculele hartiei si a obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarilor la Raliul Dakar, locul 17.

Gyenes nu a ezitat sa se pozeze la granita dintre Argentina si Chile

Aflat printre cei mai tineri participanti la Raliul Dakar, disputat in America de Sud din motive de securitate, Emanuel Gyenes a acuzat din plin lipsurile financiare, fiind si unul dintre putinii piloti care abordeaza cursa fara motor de rezerva. Mai mult, Mani a avut, inca din etapa a doua, probleme tehnice astfel ca pilotul din Satu Mare s-a decis sa faca o cursa sigura, fara sa forteze, singurul obiectiv fiind incheierea competitiei.

In cele din urma, Gyenes a profitat de numarul mare de abandonuri si a incheiat Raliul pe un excelent loc 17, la cinci ore si jumatate in urma francezului Cyril Despres, campionul din acest an. Marcel Butuza, coechipierul lui Mani de la Vectra Racing, si-a trecut si el in palmares un “personal best” la Raliul Dakar, locul 43, Butuza incheind cursa la 13 ore si jumatate de Despres. La “auto” s-a impus un alt francez, Stephane Peterhansel.

author avatar
Cristi Ionita
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger