AcasăSPORT"Guy Roux" Tadici socheaza in Serbia: "Romania n-are obiectiv la Euro 2012!"

„Guy Roux” Tadici socheaza in Serbia: „Romania n-are obiectiv la Euro 2012!”

Tadici vrea sa construiasca o nationala superputernica

Antrenorul nationalei feminine de handbal a Romaniei este protagonistul unui amplu articol publicat pe site-ul oficial al Campionatului European care se disputa in aceste zile in Serbia.

Tadici vrea sa construiasca o nationala superputernica

Echipa Romaniei a debutat, marti seara, cu un egal la Campionatul European de handbal feminin, 21-21 cu Rusia, rezultat multumitor, daca ne gandim ca rusoaicele ne-au cam batut pe unde ne-au prins, dar dezamagitor, daca luam in calcul ca Romania a avut si sase goluri avantaj la un moment dat.

Romania a debutat cu un egal la Europene

De la Vrsac, selectionerul Gheorghe Tadici sustine ca formatia noastra nu are un obiectiv concret la Europene, desi multa lume spune ca avem sanse de a ne implica in lupta pentru medalii. In schimb, Tadici anunta ca turneul final din Serbia este primul pas in crearea unei echipe care sa se bata pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. „Nu ne intereseaza locul pe care terminam acest Campionat European. Poate sa fie 1, 3, 5 sau 9. Important este sa obtinem cat mai multe din fiecare meci in parte. Suntem la inceputul unui nou ciclu olimpic, iar obiectivul nostru este sa obtinem un loc pe podium la Rio, in 2016”, afirma selectionerul.

Abia la al doilea turneu final european

Comparat cu Guy Roux, antrenorul de fotbal care a pregatit-o timp de 44 de ani pe AJ Auxerre, Tadici spune ca nu regreta nimic din intreaga lui cariera, desi, intre 1974 si 2004, a antrenat o singura echipa – HC Zalau. Interesant este ca, desi a avut mai multe mandate la nationala Romaniei, tehnicianul de 60 de ani este doar la a doua participare la un Campionat European, prima data intamplandu-se chiar la editia inaugurala din 1994, din Germania. Romania a incheiat pe locul 10 acel turneu final, din 12 echipe, dupa ce a inregistrat infrangeri usturatoare cu Rusia (14-21) sau Ungaria (16-24). Formatia noastra urma sa intalneasca aseara pe Islanda, intr-un meci decisiv pentru calificarea in faza a doua a grupelor.

author avatar
Cristi Ionita
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger