AcasăSPORTGuvernul promite stadioane noi de fotbal in Bucuresti

Guvernul promite stadioane noi de fotbal in Bucuresti

Arena "OZN", din Ploiesti, este un model pentru stadioanele pe care vrea sa la construiasca Guvernul in Bucuresti

Federatia Romana de Fotbal a depus dosarul prin care solicita ca tara noastra sa gazduiasca o serie de meciuri ce se vor disputa la Campionatul European din 2020.

Arena "OZN", din Ploiesti, este un model pentru stadioanele pe care vrea sa la construiasca Guvernul in Bucuresti

UEFA va anunta in toamna care sunt tarile care vor gazdui meciuri de la Euro 2020, dar Mircea Sandu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, a anuntat deja ca tara noastra este printre favorite.
Guvernul si-a asumat raspunderea construirii unor noi stadioane, ultramoderne, insa totul depinde de anuntul pe care il va face UEFA in toamna.

Conform ziare.com, in cazul in care Romania obtine dreptul de a gazdui meciuri de la Euro 2020, Guvernul promite ca se vor construi doua stadioane noi, ultramoderne, in Bucuresti.

Acestea vor avea in jur de 30.000 de locuri fiecare si vor fi realizate dupa modelul stadionului formatiei Petrolul Ploiesti, astfel ca pretul estimat este de 30 de milioane de euro pentru fiecare dintre arene.

In plus, guvernantii sustin ca, prin intermediul ministerelor de care apartin, vor fi refacute din temelii stadioanele celor trei mari forte ale Capitalei: Steaua, Dinamo si Rapid. Arena Stelei, din Bulevardul Ghencea, apartine de Ministerul Apararii Nationale, stadionul lui Dinamo, de pe Soseaua Stefan cel Mare, apartine de Ministerul de Interne, iar arena Rapidului, din Giulesti, este detinuta de Ministerul Transporturilor.

Conform sursei amintite, toate aceste lucrari vor fi facute din bani pusi la dispozitie de Guvern, in ideea ca organizarea de meciuri de la Campionatul European inseamna si beneficii nenumarate pentru tara noastra.

Interesant este ca Guvernul vrea sa aloce bani si pentru imbunatatirea conditiilor de pe stadionul de rugby de la Arcul de Triumf, stadion pe care se joaca cele mai importante meciuri din rugbiul romanesc. Arena respectiva ar putea fi pusa la dispozitia echipelor participante la Campionatul European de fotbal pentru pregatire.

author avatar
Cristi Ionita
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger