AcasăSPORTGuardiola, titlu si nou record cu Bayern

Guardiola, titlu si nou record cu Bayern

Pep Guardiola si Thomas Muller s-au inteles perfect in limbajul fotbalului

Bayern Munchen a devenit prima echipa din Germania care reuseste sa cucereasca titlul de campioana in luna martie, gratie victoriei cu 3-1 inregistrata marti seara pe terenul formatiei Hertha Berlin.

Pep Guardiola si Thomas Muller s-au inteles perfect in limbajul fotbalului

„Rekordmeister”, cum este supranumit clubul bavarez, si-a trecut cu aceasta ocazie in palmares cel de-al 24-lea titlu in 1.Bundesliga, un nou record pentru fotbalul german, doborand totodata propriul record, stabilit anul trecut, cand a devenit campioana pe 6 aprilie. La noua luni dupa prezentarea sa oficiala, Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, a obtinut primul titlu cu Bayern cu o etapa mai devreme decat reusise predecesorul sau, Jupp Heynckes, in sezonul 2012-2013. „Sunt incantat, evident, ca am reusit sa pastram acest titlu. Vreau sa-mi felicit toti jucatorii si conducerea clubului pentru ca mi-au permis sa realizez aceasta performanta”, a precizat tehnicianul catalan, in varsta de 43 ani, care a tinut sa adauge: „Personal, acest titlu este pentru Uli Hoeness, un om important pentru clubul nostru”. Bayern Munchen are un avans de 25 puncte fata de ocupanta locului secund, Borussia Dortmund, tinuta in sah pe teren propriu de Schalke 04, intr-un derby al Ruhr-ului fara incidente, dar si fara goluri (scor 0-0).
Meciul cu Hertha a fost al 52-lea consecutiv fara infrangere pentru Bayern, aflata la doar sapte partide de recordul absolut, stabilit de AC Milan intre 1991 si 1993.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger