AcasăSPORTGruparea Hamas ameninta Barcelona

Gruparea Hamas ameninta Barcelona

Soldatul Gilad Shalit a stat cinci ani in prizonierat

Miscarea islamista care conduce Fasia Gaza a solicitat clubului catalan sa anuleze invitatia pentru „El Clasico” trimisa pe numele lui Gilad Shalit, soldatul israelianul tinut prizonier timp de cinci ani de gruparea Hamas.

Soldatul Gilad Shalit a stat cinci ani in prizonierat

Sami Abu Zuhri, unul dintre purtatorii de cuvant al organizatiie palestiniene Hamas, a declarat ca toate institutiile media arabe trebuie sa boicoteze meciul Barcelona – Real Madrid: „Lansam un apel tuturor mass-media musulmane, arabe si palestiniene ca sa nu transmita acest joc in cazul in care clubul catalan mentine invitatia. Invitatia adresata de FC Barcelona criminalului Shalit, pentru a-i aduce un omagiu, reprezinta o ofensa la adresa sentimentelor poporului palestinian, arabilor si musulmanilor, deoarece Shalit este un soldat israelian care se afla in interiorul unui tanc ce participa la uciderea civililor palestinieni atunci cand a fost capturat de rezistenta palestiniana, in iunie 2006”.

Clubul Barcelona a anuntat saptamana trecuta ca a raspuns solicitarii de a-i trimite o invitatie ca sa asiste la meci fostului soldat evreu Gilad Shalit, fan al gruparii catalane, tinut in prizonierat de Hamas, in Fisia Gaza, timp de cinci ani. A fost eliberat in octombrie 2011 in schimbul a 1.027 detinuti palestinieni din inchisorile israeliene.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger